Feyenoord kan rekenen op solidariteitsbijdrage bij transfer Zirkzee

Feyenoord kan rekenen op solidariteitsbijdrage bij transfer Zirkzee

Feyenoord kan rekening houden met een kleine financiële meevaller. Joshua Zirkzee gaat zo goed als zeker de overstap maken naar Manchester United en dat levert de Rotterdammers een solidariteitsbijdrage op. De 23-jarige spits speelde een jaar in de jeugdopleiding van de stadionclub en dat is goed voor een bedrag van 303.809 euro.

Manchester United moet de transfer van Zirkzee nog definitief afronden. De Engelsen hebben ingestemd met de clausule van veertig miljoen euro die staat in zijn contract bij Bologna. Het is de bedoeling dat na het EK in Duitsland de transfer volledig afgerond gaat worden. De international van Oranje heeft eerder al een persoonlijk akkoord weten te bereiken.

Zirkzee werd in de zomer van 2016 door Feyenoord weggeplukt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag en stond te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie. De Rotterdammers hebben er destijds alles aan gedaan om Zirkzee te behouden, maar hij koos uiteindelijk om de overstap te maken naar Bayern München. Bij de Duitse topclub tekende de spits een contract voor drie seizoenen.

Bij Feyenoord had Zirkzee geen profcontract. De stadionclub had ruim voordat de spits zestien jaar werd een voorstel gedaan voor drie seizoenen, maar daar werd niet op gereageerd. Nu kan Feyenoord door middel van een solidariteitsbijdrage rekenen op een lichte vergoeding. ADO Den Haag (389.601 euro) en Spartaan '20 (65.000 euro) profiteren als Nederlandse clubs ook mee.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties