Joshua Zirkzee: ''Eigenlijk wilde ik ook niet weg''

Joshua Zirkzee: ''Eigenlijk wilde ik ook niet weg''

Joshua Zirkzee is nog maar negentien jaar oud, maar heeft met vier doelpunten, waarvan de meeste belangrijk waren, een tastbaar aandeel geleverd aan het landskampioenschap van Bayern München in Duitsland. De oud-Feyenoorder was in Rotterdam ook al belangrijk als jeugdspeler. "Ik werd in Rotterdam kampioen met Onder 16, won de beker met Onder 17 en mocht af en toe zelfs meedoen met Onder 19. Ik was topscorer van de hele jeugdopleiding."

"De mensen binnen de club vertelden tevreden te zijn en eigenlijk wilde ik ook niet weg. Maar dat gevoel veranderde toen de club me geen contract aanbood", aldus Zirkzee in het Algemeen Dagblad. "Veel spelers van Onder 17 kregen een contractvoorstel. Feyenoord zei dat ik nog een jaar moest doorgaan met waar ik mee bezig was en dat ik dan later misschien ook mocht tekenen. Toen besloot ik dat ik naar een andere club zou gaan. Ik heb bij Everton meegetraind, maar Bayern was de club waarvoor ik wilde spelen. Toen dat duidelijk werd in Rotterdam, kreeg ik alsnog een contractaanbieding van Feyenoord. Dat was wat mij betreft te laat.''

Willem van Hanegem wilde dat Zirkzee mee zou gaan naar het, inmiddels afgeblazen, EK in 2020. "Natuurlijk heb ik dat gelezen en dat was een enorm compliment. Ik denk zelf eerlijk gezegd dat ik daar nog niet aan toe was geweest. Oranje is wel een droom, maar eentje voor de toekomst. Ik heb, mede vanwege de coronacrisis, nog niet eens in Jong Oranje gespeeld. Als iemand als Willem van Hanegem zo lovend is, dan vind ik dat heel bijzonder. Zo'n prachtige voetballer."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties