Feyenoord-huurling Benita kan zich opmaken voor eerste basisplaats

Feyenoord-huurling Benita kan zich opmaken voor eerste basisplaats

Excelsior kan bijna een heel elftal vullen met spelers die afwezig zijn en juist dat biedt kansen voor Feyenoord-huurling Mimeirhel Benita. De vleugelverdediger speelde tot dusver slechts 146 minuten in de Eredivisie en dus verloopt de verhuurperiode nog niet echt zoals vooraf werd gehoopt.

Juist nu er zoveel blessures zijn bij de huidige nummer vijftien zal Benita volgens het Algemeen Dagblad zondag in de uitwedstrijd tegen AZ aan de aftrap verschijnen. Dit terwijl de rechtsback de laatste twee wedstrijden de complete negentig minuten op de bank bleef en tegen Sparta (3 minuten) en FC Twente (10 minuten) slechts kon rekenen op een zeer korte invalbeurt.

Feyenoord had afgelopen transferwindow zelfs de optie om Benita terug naar Zuid te halen, maar een dergelijke constructie werd uiteindelijk niet serieus. "Ik bemoei me niet met de contracten van spelers, maar ik weet bijvoorbeeld ook dat we bij Benita de mogelijkheid hebben om hem in de winter terug te halen, want hij speelt niet zoveel", vertelde Arne Slot eind vorig jaar op de persconferentie.

Vorig seizoen kwam Benita vooral in actie voor Feyenoord Onder 21 en was hij één van de sterkhouders met vijf doelpunten en vier assists in 31 wedstrijden. De keuze ging naar Excelsior omdat alle partijen de verwachting hadden dat hij zich daar op Eredivisie-niveau kon ontwikkelen en bewijzen, maar dat is nooit gelukt met het beperkte aantal speelminuten. De 20-jarige verdediger heeft bij Feyenoord een contract tot medio 2025.

Lees meer over
Mimeirhel Benita
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties