Eredivisie: Benita pakt met Excelsior punt tegen Ajax

Mimeirhel Benita heeft zaterdagmiddag met Excelsior een uitstekend resultaat behaald in de Eredivisie. De Kralingers speelden op Woudestein met 2-2 gelijk tegen Ajax. Excelsior kwam na rust zelfs op voorsprong, maar moest uiteindelijk alles uit de kast halen om een gelijkspel af te dwingen.

Lennard Hartjes behoorde niet tot de wedstrijdselectie van Excelsior. De talentvolle middenvelder was vorige week tegen NEC nog de matchwinnaar, maar kampte met een kleine blessure waardoor hij niet in actie kon komen. Benita begon bij de Kralingers op de bank en kon het laatste halfuur aan de bak. Ondanks de vele kansen van de bezoekers werden er in de slotfase geen doelpunten meer gemaakt.

Wanneer Feyenoord drie punten weet te pakken tegen Sparta Rotterdam, komt het weer op gelijke hoogte met Ajax. Beide clubs zouden dan op vier punten staan na twee wedstrijden in de Eredivisie. Later op de zaterdagavond wist PSV wel te winnen. De Eindhovenaren gingen met een achterstand de rust in, maar wisten in de tweede helft uiteindelijk met 1-3 te winnen. Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles wisten later op de avond allebei hun thuisduels te winnen.

De tussenstanden van de wedstrijden zijn live te volgen in het matchcenter!