Feyenoord heeft geen problemen met NEC en is weer koploper

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen NEC gewonnen. De Rotterdammers nemen daardoor de eerste plek in de Eredivisie weer over van AZ. De Alkmaarders wonnen eerder op de avond met 1-4 van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Arne Slot leeft als koploper toe naar de kraker van aankomend weekend tegen FC Twente.

Feyenoord begon tegen NEC met twee wijzigingen in de basisopstelling. Alireza Jahanbakhsh en Danilo kregen rust na afgelopen weekend. De Klassieker was volgens Slot een aanslag op de fysieke gesteldheid van de spelers. Santiago Gimenez en Javairô Dilrosun kregen daardoor de kans vanaf de aftrap. De twee hadden in de eerste helft allebei een hoofdrol.

Dilrosun was na negen minuten verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. De aanvaller gaf de bal goed mee aan Marcus Pedersen. De Noor gaf een voorzet en die kwam aan bij de doorgelopen Dilrosun, die vervolgens kon afronden. Vlak voor rust was het Gimenez die een strafschop kreeg. De Mexicaan werd neergehaald door Iván Márquez en die moest er vervolgens met rood naar de kant. Orkun Kökcü schoot raak vanaf de stip.

Tweede helft
Feyenoord had veel moeite om te profiteren van de man meer situatie. NEC verdedigde vooral en het baltempo bij de Rotterdammers was te laag om grote kansen af te dwingen. Met het oog op het drukke programma leek de ploeg van trainer Arne Slot een 2-0 voorsprong ook wel prima te vinden. Orkun Kökcü, die bij een gele kaart geschorst is voor de volgende wedstrijd, nam ook gas terug. Nieuwkomer Neraysho Kasanwirjo mocht ruim twintig minuten voor tijd zijn debuut maken voor Feyenoord.

Met de ingevallen Patrik Wålemark en Danilo probeerde Feyenoord in de slotfase nog een keer tot scoren te komen. Het doel van Jasper Cillessen werd een aantal keer onder vuur genomen, maar gescoord werd er niet meer in De Kuip. Zondag om 12:15 uur is FC Twente in De Grolsch Veste de volgende tegenstander.