''Feyenoord heeft Ajax in alle facetten van het voetbal overklast''

Feyenoord heeft Ajax met grote cijfers weten te verslaan in De Kuip. De historische uitslag zal nog vele jaren worden besproken. Na afloop wordt er vooral gewezen naar het matige optreden van de Amsterdammers. Kenneth Perez wil vooral de focus leggen op het goede spel van Feyenoord.

"We kunnen nu alles uit de kast halen over Ajax, hoe slecht ze zijn, dat hebben we vanaf dag één gedaan. We kunnen het ook over Feyenoord hebben vandaag", begint Perez zijn analyse op ESPN. "Hoe zij deze wedstrijd beleefden. Het eerste halfuur vond ik ze zonder bal beter dan met bal. Na de 1-0 hebben ze echt in alle facetten van het voetbal Ajax overklast.''

Vooral in de duels was Feyenoord sterk, zo zag Perez. "Het was net voor de 4-0 volgens mij. Er werden duels uitgevochten met Nieuwkoop tegen twee Ajacieden en Miteh die erbij kwam. Ze wonnen alle duels en hop, er werd weer gescoord. In de zestien werden door Geertruida drie duels gewonnen. Voetballend, fysiek, duelkracht, in alles was Feyenoord veel en veel en veel beter."

Het verschil van 24 punten op de ranglijst was ook vandaag op het veld te zien. "Dit is het daadwerkelijke verschil in kwaliteit tussen deze twee. Het is historisch, het is een hele knappe overwinning, maar het is eigenlijk wel een normale uitslag. Als je kijkt naar de ranglijst, naar de kwaliteit van de twee teams en het seizoen van allebei, is het niet onlogisch. Alleen omdat het Ajax is, is het heel onwerkelijk."

"De tweede helft heb ik volgens mij bijna geen Ajax-middenveld gezien," reageert oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi. "Ze lieten alles maar lopen. Echt heel dramatisch wat Ajax liet zien vandaag. Ik zag ook beelden van spelers die wandelen met z'n allen. Dat vind ik niet kunnen. Het enige wat je kan doen, is achter je man aanlopen, en dat heb ik totaal niet gezien bij sommige spelers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties