Feyenoord groeit: transferuitgaven in top 100 van Europa

Feyenoord groeit: transferuitgaven in top 100 van Europa

Feyenoord heeft twee miljoen euro meer uitgegeven aan transfersommen dan PSV. De Rotterdammers hebben in totaal 88 miljoen euro uitgegeven voor de huidige selectie, terwijl PSV 86 miljoen heeft geïnvesteerd. Ajax is met een geïnvesteerd bedrag van 236 miljoen euro de koploper van Nederland.

CIES Football Observatory heeft onderzoek gedaan naar hoeveel voetbalclubs hebben uitgegeven als het gaat om transfersommen voor de huidige selectie. Het onafhankelijke Zwitserse onderzoeksteam heeft een top 100 samengesteld. Manchester United is met 1,2 miljard de koploper. Feyenoord vinden we terug op plek 74.

Feyenoord is in de groepsfase van de Champions League ingedeeld bij Atletico Madrid, SS Lazio en Celtic FC. Op basis van de uitgegeven transfersommen is Atletico Madrid met 387 miljoen de koploper. SS Lazio volgt op afstand met 149 miljoen, en Celtic FC heeft een bedrag van 63 miljoen uitgegeven om de huidige selectie samen te stellen.

Transfermarkt
De ranglijst van het CIES Football Observatory is puur en alleen gebaseerd op transferuitgaven. Feyenoord heeft met bijvoorbeeld jeugdspelers als Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow en slimme aankopen zoals Mats Wieffer waarde weten te creëren op het veld. Wanneer we de cijfers van Transfermarkt.nl erbij pakken, blijkt Feyenoord de hoogste transferwaarde van Nederland te vertegenwoordigen.

Het Duitse bedrijf maakt een schatting van de transferwaarde op basis van verschillende factoren, waaronder contractduur, potentie, ervaring in Europese toernooien en de status als international. Feyenoord wordt ingeschat op een bedrag van 204,73 mln euro. PSV volgt met 187,23 miljoen euro. Ajax is derde met 179,80 miljoen euro.

Voor Feyenoord is het de eerste keer sinds het databedrijf gegevens analyseert (seizoen 2005/2006) dat de transferwaarde van de huidige selectie als de hoogste van Nederland wordt ingeschat. De Rotterdammers hebben de afgelopen jaren een opwaartse trend doorgemaakt. In het seizoen 2012/2013 stond de club zelfs op de zesde plaats in Nederland op basis van een transferwaarde van 57,40 miljoen euro. Toen moest Feyenoord nog achter AZ (58,83 miljoen) en Vitesse (65,85 miljoen) blijven. Inmiddels zijn er echter andere tijden aangebroken in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties