"Feyenoord gaat Kökcü tegen AZ vooral als leider missen"

"Feyenoord gaat Kökcü tegen AZ vooral als leider missen"

Feyenoord sleepte dit weekend drie punten uit het vuur door uit bij sc Heerenveen met 1-2 te winnen. In de NOS Voetbalpodcast werd onder meer die zege van de koploper nabesproken. Ook werd er vast vooruitgeblikt op de topper tegen AZ die de Rotterdammers zonder de geschorste aanvoerder Orkun Kökcü zullen moeten spelen.

In Heerenveen trok Feyenoord de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe, al ging daar wel een slechte beginfase met een afgekeurde Friese goal aan vooraf. "Feyenoord maakte in balbezit gewoon ontzettend veel fouten. Ze hielpen Heerenveen in het zadel; er hadden zomaar drie goals kunnen vallen in dat eerste kwartier", aldus commentator Philip Kooke, die daarna zag hoe de bezoekers zich uitstekend herpakten.

"Feyenoord herstelde daarna het middenveld op weergaloze wijze. Wieffer was fantastisch, Kökcü nam de regie. Toen ze het middenveld in handen hadden, maakten ze die fouten niet meer en waren ze wel veertig, vijftig minuten lang echt de baas in Heerenveen."

Moeizaam
Na de vele zware affiches van de afgelopen week krijgt Feyenoord alleen komend weekend nog bezoek van nummer twee AZ, waarna een op papier makkelijker programma wacht. Of de Rotterdammers daarmee inmiddels topfavoriet voor de titel zijn? "Als je alleen naar de ranglijst kijkt en nooit een wedstrijd ziet, dan denk je ja", antwoordde verslaggever Jeroen Stekelenburg.

"Maar ik denk dat ze in Rotterdammer wat opgeluchter zouden zijn als het af en toe wat makkelijker ging. Feyenoord wint gewoon heel moeilijk z'n wedstrijden. Dat is niet vreemd als je ziet tegen wie ze hebben gespeeld, maar het gaat niet alleen in topwedstrijden moeilijk. Het zou fijn zijn als sommige wedstrijden na een vroege 1-0 ook op slot gaan."

Stekelenburg werd erop gewezen dat Feyenoord ook in het kampioensjaar 2016/17 veel moeite moest doen om wedstrijden te beslissen. "Ik zeg ook niet dat het ze niet gaat lukken, maar ik denk niet dat ze geen punten meer gaan verliezen. Ik ben het ermee eens dat ze kandidaat nummer één zijn, maar ze gaan het niet makkelijk over de streep trekken."

Schorsing Orkun Kökcü
De eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen AZ, zal sowieso geen makkelijke worden. Zeker niet nu aanvoerder Orkun Kökcü geschorst moet toekijken. "Dat vind ik wel de beste speler van Feyenoord. Hij is heel belangrijk in hoe de club wil spelen", aldus Arman Avsaroglu. Arno Vermeulen ziet het minder somber in: "Je zou ook kunnen zeggen: Timber loopt er nu wat verloren bij op tien. Die komt op de plek van Kökcü meer in zijn kracht te spelen."

"Ik vind Kökcü heel belangrijk", viel Stekelenburg in. "Hij is de aanvoerder en de belangrijkste speler. Maar ik denk ook dat ze het kunnen opvangen. Als Wieffer naast Timber staat, waarschijnlijk met Dilrosun ervoor, dan heb je gewoon een uitstekend middenveld. Ik vraag me af of je hem speltechnisch enorm gaat missen. Maar hij heeft zich dit jaar natuurlijk wel opgeworpen als dé aanvoerder."

"Ik denk dat ze hem vooral als leider gaan missen, ja", onderschreef Kooke. "Je zag tegen Heerenveen ook op momenten dat het niet ging en ze druk moesten zetten, dat Kökcü de aanzet daarvoor gaf en iedereen hem volgde." Wie hem dan moet vervangen? "Misschien moet Hancko op gaan staan als leider, maar ik weet niet of hij dat in zich heeft", zei Avsaroglu over de verdediger die aanvoerder van Sparta Praag was toen Feyenoord hem afgelopen zomer overnam.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties