Wie vervangt Kökcü tegen AZ? "Niet ideaal in een topwedstrijd"

Wie vervangt Kökcü tegen AZ? "Niet ideaal in een topwedstrijd"

Feyenoord was de grote winnaar, maar tegelijkertijd ook de grote verliezer van dit Eredivsieweekend. Dat was de conclusie bij VI ZSM, waarmee uiteraard gedoeld werd op de schorsing van aanvoerder Orkun Kökcü. De vraag hoe dat in de topper tegen AZ kan worden opgevangen, is nog niet zo makkelijk te beantwoorden.

Voetbal International-hoofdredacteur Pieter Zwart ging in de podcast verschillende opties langs. "De enige logische optie als vervanger van Kökcü is Quinten Timber. Dat is het meest vergelijkbare type", stelde hij. "Dan zet je die controlerend op het middenveld, maar wie zet je dan in vredesnaam op tien?"

"Arne Slot heeft Mo Taabouni in de beker een kans gegeven. En je hebt Ezequiel Bullaude die er nog niet helemaal inzit, maar de laatste tijd wel een paar keer oké is ingevallen. Dan kom je in dat soort constructies terecht, maar ideaal is het niet in een topwedstrijd."

Een andere optie - misschien wel de meest logische - is om Javairô Dilrosun als tien te gebruiken. "Dan kun je Alireza Jahanbakhsh op de zijkant zetten. Dat zou waarschijnlijk de optie zijn waarbij je het minst hoeft te wijzigen. En uit bij PSV heeft hij Dilrosun ook op tien gezet."

Verdedigende opties
Een constructie met een extra verdedigende middenvelder op de plek van Kökcü, ziet Zwart niet snel gebeuren. "Slot werd gevraagd of hij Lutsharel Geertruida als optie zag, maar die wil hij liever niet weghalen uit het centrum. Neraysho Kasanwirjo zou je ook nog als optie kunnen zien, maar hem naast Mats Wieffer is volgens mij te veel van hetzelfde. Op een van die twee plekken wil je echt een voetballer hebben."

Danilo achter Gimenez
Als Feyenoord AZ hoog onder druk wil zetten, zou het ook nog kunnen spelen met Danilo áchter spits Santiago Gimenez. "Dat heeft Slot in de slotfase tegen PSV gedaan, maar ik denk niet dat hij een topper op die manier gaat beginnen. Eerder heeft hij juist gekeken of hij zijn middenveld extra kon versterken door een middenvelder aan de zijkant neer te zetten. Dat ligt eerder voor de hand dan dat hij twee spitsen opstelt."

Welk middenveld zou jij graag zien tegen AZ?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties