Feyenoord eindigt Eredivisieseizoen als enige club zonder rode kaarten

Feyenoord eindigt Eredivisieseizoen als enige club zonder rode kaarten

Het Eredivisieseizoen 2022/23 is sinds zondag definitief ten einde. Feyenoord kon de zestiende landstitel bijschrijven en bereikte dat ook nog eens zonder ook maar één rode kaart te pakken. Het was deze jaargang de enige club waar geen enkele speler in de Eredivisie vroegtijdig het veld werd afgestuurd.

Opvallend is dat Feyenoord ook het vorige Eredivisieseizoen al zonder rode kaarten eindigde. Toen gold dat echter ook voor PSV en FC Utrecht. Dit seizoen was er geen enkele andere club waar nooit rood werd gepakt. Vijf keer werd er wel rood uitgedeeld aan de tegenstander van Feyenoord. Met 47 gele kaarten eindigde Feyenoord in dat opzicht in de middenmoot van de Eredivisie.

Overigens gaat het hier dus wel alleen om de competitie. Over alle competities gezien pakte Santiago Gimenez de enige rode kaart van het seizoen, in de return in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma.

Penalty's
Ook als het gaat om veroorzaakte strafschop, behoorde Feyenoord tot de meest sportieve ploegen. Dit was er slechts 1, samen met Ajax, FC Utrecht en Excelsior het laagste aantal. Die ene strafschop, uit bij Sparta (1-3), werd ook nog eens gestopt door Timon Wellenreuther. Zelf kreeg Feyenoord 3 penalty's toegekend, die allemaal werden benut. Danilo schoot raak tegen RKC-uit (0-1); Kökcü was trefzeker tegen AZ-uit (1-3) en NEC-thuis (2-0).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties