'Feyenoord en Boavista bereiken akkoord over Boženík'

'Feyenoord en Boavista bereiken akkoord over Boženík'

Róbert Boženík maakt definitief de overstap van Feyenoord naar Boavista. Beide clubs hebben een akkoord bereikt, zo meldt 1908.nl. De Rotterdammers houden een transfersom over en hebben een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Het is niet bekend hoeveel Boavista overmaakt naar Feyenoord om het doorlopende contract van Boženík af te kopen. De 23-jarige Slowaak stond nog tot medio 2024 onder contract bij de stadionclub, maar kwam al langer niet meer voor in de plannen van trainer Arne Slot.

Boženík kwam afgelopen seizoen op huurbasis voor Boavista uit in 23 wedstrijden. De spits was vier keer trefzeker in de Liga Portugal en gaf daarnaast een assist. Boženík gaat zich op maandag 10 juli melden bij de Portugezen. Voorlopig geniet hij nog van een aantal dagen vakantie.

Feyenoord nam Boženík tijdens de winterstop in 2020 over van MSK Zilina. Toenmalig technisch directeur Frank Arnesen maakte vier miljoen euro over om de spits los te weken bij de Slowaakse club. Boženík speelde 28 wedstrijden in het shirt van Feyenoord en werd vervolgens verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en Boavista FC, waar hij nu definitief de overstap naar maakt.

Lees meer over
Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties