'Feyenoord doet woensdag voorstel voor historisch contract Slot'

'Feyenoord doet woensdag voorstel voor historisch contract Slot'

Feyenoord gaat woensdag om tafel met Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van Arne Slot. Zij zal van de club willen horen wat ervoor nodig is om de trainer naar Tottenham Hotspur te laten vertrekken. Maar andersom zal ook Feyenoord zijn wensen op tafel leggen.

Voetbal International blikte maandag vast vooruit op dat gesprek, waarin naast algemeen directeur Dennis te Kloese vermoedelijk ook Joris van Benthem namens Feyenoord zal aanschuiven. Het gesprek stond al langer gepland, maar de urgentie is toegenomen nu Tottenham concreet lijkt te worden voor Slot. Waar Pimenta vooral de voorwaarden van een overstap naar Spurs zal willen bespreken, zal Feyenoord andersom ook een voorstel voor een 'historisch contract' op tafel leggen.

Daarbij zal Feyenoord zich hard opstellen als het gaat om de interesse van Tottenham. Dat houdt in dat de Londense club diep in de buidel moet tasten voor de eventuele komst van Slot - nog los van de assistenten die hij misschien zal willen meenemen. Gezien er deze zomer nog geen afkoopclausule in werking is, zou Feyenoord nu meer voor de trainer kunnen vragen dan het jaar erna. Toch is de financiële noodzaak door de successen op de transfermarkt en het bereiken van de Champions League aanzienlijk kleiner dan in het verleden.

Houding Pimenta
Het medium schreef verder dat Feyenoord zich de afgelopen tijd heeft gestoord aan de houding van Pimenta. Feyenoord werd geregeld gevraagd naar de beschikbaarheid van Slot, wat zou betekenen dat zij hem actief bij clubs heeft aangeboden. Eerder was een vertrek naar Leeds United geen optie, maar inmiddels heeft Slot wel uitgesproken dat er bepaalde clubs zijn 'naar wie je wel moet luisteren'. Een vertrek sluit hij dus niet uit, al kan het ook worden opgevat als een signaal dat hij open staat voor een volgende stap. "Bij Feyenoord hadden ze hun trainer wel wat loyaler verwacht", schreef VI.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties