Feyenoord breekt contracten scoutingteam open

Feyenoord breekt contracten scoutingteam open

Feyenoord heeft de contracten van het zevenkoppige scoutingteam opengebroken en verlengd. De club is tevreden over de koers die gevaren wordt op het gebied van extern spelersbeleid en wil hier de komende jaren verder op doorpakken.

Technisch directeur Frank Arnesen: ''Vorig jaar hebben we een nieuw scoutingapparaat geïntroduceerd dat vanaf minuut één prima werk heeft geleverd. De spelers die we mede op basis van hun input hebben aangetrokken passen goed bij de club, zoveel is dit seizoen wel gebleken op het veld. Het is de bedoeling om die goede lijn door te trekken en logischerwijs willen we dan langer verder met onze huidige scouts.''

''Uit deze verlenging spreekt niet alleen vertrouwen voor het hele team, maar ook waardering,'' constateert Mark Ruijl, head of scouting. ''De komende jaren werken we verder aan de structurering van het scoutingbeleid. We kijken er naar uit om verder te bouwen aan de samenstelling van de selectie en Feyenoord op het gebied van spelers nog meer toekomstbestendig te maken. Dat is een uitdaging die we graag aangaan.''

Het scoutingapparaat van Feyenoord bestaat op dit moment uit zeven personen. Naast head of scouting Mark Ruijl zijn dat Bjarne Hansen, Chris Akkas, Bernard Schuiteman, Micha Jansen, Tim de Cler en Govert Soeters.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties