Feyenoord bezit inmiddels hoger percentage transferrechten Gimenez

Feyenoord bezit inmiddels hoger percentage transferrechten Gimenez

Santiago Gimenez had even de tijd nodig, maar is inmiddels de onbetwiste eerste spits van Feyenoord. Toen de Mexicaan afgelopen zomer naar Nederland verkaste, zou de Rotterdamse club volgens de Mexicaanse tak van ESPN vier miljoen euro hebben betaald voor 50% van de transferrechten. Dat klopt niet helemaal, vertelde Dennis te Kloese maandag in de NRC.

Feyenoord nam in eerste instantie inderdaad 50% van de transferrechten van Gimenez over, maar het bedrag lag lager dan vier miljoen euro. Een exact bedrag wilde Te Kloese echter niet noemen. Wel vertelde hij dat Feyenoord inmiddels meer dan die 50% in handen heeft omdat het door bepaalde prestaties van Gimenez - zoals aantal duels en doelpunten - contractueel verplicht is om 'bij te kopen'.

Ook hier wilde Te Kloese het precieze percentage niet noemen, maar hij kon bevestigen dat Feyenoord inmiddels meer dan 60% van de transferrechten bezit. Een constructie als deze is niet erg gebruikelijk, maar gaf volgens Te Kloese wel enige zekerheid. Als Gimenez weinig zou spelen, zou Feyenoord het geld voor de extra transferrechten op zak houden.

Te Kloese en Mexico
Dat Gimenez als eerste Mexicaan ooit naar Feyenoord verkaste kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van Te Kloese. De algemeen directeur was jarenlang de baas van de Mexicaanse voetbalbond en kent het land en de markt dus goed. Gimenez stond al voor de komst van Te Kloese op de scoutingslijst van Feyenoord, maar het feit dat de directeur de vader van Gimenez en de vicevoorzitter van Cruz Azul al kende, speelde zeker een rol in de onderhandelingen.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties