'Feyenoord bedingt ook doorverkooppercentage'

'Feyenoord bedingt ook doorverkooppercentage'

Feyenoord houdt minstens 5,5 miljoen euro over aan de transfer van Steven Berghuis, bij goede Europese prestaties van zijn nieuwe werkgever kan daar nog maximaal een miljoen bovenop komen. Tevens is er een doorverkooppercentage bedongen, al lijkt de kans klein dat de aanvaller op zijn leeftijd later nog een lucratieve overstap gaat maken.

Feyenoord is financieel gezien wel tevreden met de overstap van Berghuis. "De Rotterdammers zien nu gebeuren wat de club bij de opstelling van het contract destijds met Berghuis’ vorige zaakwaarnemer Mino Raiola voor ogen had", aldus journalist Marcel van der Kraan in De Telegraaf. "Er zou volgens Feyenoord altijd een bedrag hoger dan 4 miljoen op tafel moeten komen om Berghuis weg te halen."

De krant weet ook nog te melden dat Feyenoord verwacht dat oud-trainers Dick Advocaat en Cor Pot geen arbitragezaak aan gaan spannen tegen de club. Feyenoord en de trainers liggen in de clinch omdat Advocaat vindt dat er Europees voetbal behaald is, terwijl de Rotterdammers vinden dat daar pas sprake van is bij het behalen van de poulefase van de Conference League. "Ook in deze zaak stelt Feyenoord dat de contracten juridisch zijn dichtgetimmerd. In de afgelopen jaren is Feyenoord ook in tal van andere juridische geschillen als winnaar uit de strijd gekomen, omdat de club met Joris van Benthem een van de meest ervaren juristen in het betaalde voetbal in dienst heeft."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties