Felle kritiek op scheidsrechter Higler: ''International onwaardig''

Felle kritiek op scheidsrechter Higler: ''International onwaardig''

Dennis Higler staat er niet goed op bij de technische staf van de scheidsrechters. Volgens De Telegraaf is er hard geoordeeld over het functioneren van Higler tijdens de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen PSV. Niet alleen het penaltymoment was een punt van ontevredenheid.

Higler's manier van fluiten werd beoordeeld als 'onnodig agressief' en 'onwaardig voor een internationale scheidsrechter'. Met name de makkelijk gegeven gele kaarten waren een doorn in het oog. In de tweede helft werden er zeven gele kaarten uitgedeeld, en daar had anders tegen opgetreden moeten worden.

Daarnaast was de technische staf van de scheidsrechters unaniem van mening dat Noa Lang een penalty had moeten krijgen na een overtreding van Mats Wieffer. Ook was er onbegrip over de rol van de VAR tijdens dat moment. De controle duurde slechts drie seconden en het beeld van achter het doel werd niet bekeken door Clay Ruperti.

Hoewel het penaltymoment en de beslissing van Higler dit keer in het voordeel uitpakte voor Feyenoord, staat de scheidsrechter er niet goed op in Rotterdam. Hij zag dit seizoen een duidelijke strafschop voor Feyenoord over het hoofd tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente, nadat Santiago Gimenez werd neergehaald in het zestienmetergebied door Robin Propper. Vanuit Zeist werd later bevestigd dat Feyenoord hier was benadeeld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties