Higler aangepakt: "Wij waren slecht, maar jij was nog slechter"

Higler aangepakt: "Wij waren slecht, maar jij was nog slechter"

Net als Feyenoord viel ook scheidsrechter Dennis Higler flink door de mand tijdens de wedstrijd in Utrecht. Na afloop had onder meer Bryan Linssen kritiek op het optreden van de arbiter. "Wij waren slecht, maar jij was nog slechter", riep hij Higler na de wedstrijd na.

Higler kreeg kritiek na onder meer drie dubieuze penalty-momenten. De eerste, na een vermeende overtreding van Tyrell Malacia op Anastasios Douvikas, greep de VAR gelukkig in. "Dat was natuurlijk geen strafschop", zag ook oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. "Misschien zag hij contact, maar dat is er gewoon niet. Het was een terechte ingreep van de VAR", zei hij in Dit Was Het Weekend. Kenneth Perez sloot zich daar - iets minder genuanceerd - bij aan: "Hoe haal je het überhaupt in je hoofd om deze te geven? Dat is toch krankzinnig?"

De tweede strafschop na opnieuw een overtreding van Malacia bleef wel staan en zou tot de 3-1 voor FC Utrecht leiden. "Dat was ook geen penalty", vond Perez. "Maar als hij hem geeft, snap ik dat de VAR niet ingrijpt." Ook Wiedemeijer vond dat een logische beslissing. "Er was contact. Je kunt het licht vinden, maar je kan hem zeker geven." Andersom zou de VAR volgens hem ook niet ingrijpen wanneer er niet gefloten was. "Dit is zo'n 'discutabel is acceptabel'-moment. Er is contact en hij geeft hem."

Ook Feyenoord leek later in de tweede helft van elf meter aan te mogen leggen, maar die beslissing werd teruggedraaid. De VAR kwam hierbij niet in het stuk voor: het was ingrijpen van de grensrechter waarna Higler zijn beslissing introk. "Dat was een prachtige samenwerking met de assistent", zag Wiedemeijer. "In de tijd dat we de VAR nog niet hadden, hielpen assistenten ook. Deze assistent riep direct dat het de bal was. Hij had gelijk, dus dat was goed gedaan."

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties