FC Twente weigert bod van Feyenoord; irritaties bij alle partijen

FC Twente weigert bod van Feyenoord; irritaties bij alle partijen

FC Twente heeft een bod van Feyenoord op Ramiz Zerrouki geweigerd, zo bevestigt Paul van der Kraan, de algemeen directeur van de club in gesprek met Voetbal International. Wat de Tukkers precies willen hebben voor de 24-jarige middenvelder is onduidelijk, maar de onderhandelingen leiden tot irritaties bij alle betrokken partijen.

"De club zou 7,5 miljoen euro verlangen voor Zerrouki, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt. Maar dat bedrag is niet naar Feyenoord gecommuniceerd", zegt VI. De handelswijze van Twente leidt daarom tot irritatie bij de Rotterdammers en het kamp-Zerrouki. De middenvelder had, vanwege zijn prestaties en professionele opstelling, op iets meer medewerking gehoopt.

VI schrijft dat er mensen uit de persoonlijke omgeving van Zerrouki zijn die op hem inpraten en zeggen om niet meer te spelen zolang Twente 'zich onvermurwbaar opstelt'. Dat is voor de speler geen optie, omdat hij door de voordeur wil vertrekken. Twente irriteert zich op zijn beurt weer aan Feyenoord: "Wel de speler het hoofd op hol brengen, maar niet doorpakken.'' Volgens VI hebben de Tukkers het geld van de transfer hard nodig om schulden af te lossen. De harde opstelling rondom Zerrouki leidt daarom tot 'interne twisten' bij Twente.

De Tukkers irriteren zich weer aan Feyenoord. "Wat ik heel vreemd vind, is dat zij zelf niets meer hebben laten horen sinds dinsdag'', zegt Van der Kraan. ''Zij hebben zich die dag bij ons gemeld en hebben meteen een mail terug gehad. Sindsdien horen wij niets meer. Wij (Twente, red.) hebben aangegeven dat we niet ingaan op het aanbod.''

Maar Twente laat niet weten wat het dan wél voor Zerrouki wil hebben. ''Wij hoeven toch geen bedrag te noemen? Als Feyenoord echt wat wil, zullen zij moeten komen. Niet dat wij daarop zitten te wachten. Wij zien Feyenoord als een concurrent. Los daarvan hebben we de afgelopen tijd niets meer van ze gehoord over Zerrouki. Twee maanden geleden niet, een maand geleden niet. Tot zij zich afgelopen dinsdag opeens meldden, omdat zij in de problemen zitten'', doelt Van der Kraan op de blessure van Quinten Timber.

''Moeten wij hun problemen oplossen en daarmee zélf in de problemen komen? Dat kan toch niet? Wij zouden nu halsoverkop moeten meewerken, terwijl we totaal niet voorbereid zijn'', gaat de algemeen directeur verder. ''En we willen één van onze beste spelers helemaal niet tussentijds laten gaan. Dus wat dat betreft is ons standpunt duidelijk. Feyenoord zal moeten bewegen, maar ik denk niet dat wij dan opeens wel enthousiast zullen reageren. Wij vinden onze sportieve ambities op dit moment heel belangrijk.''

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties