FC Midtjylland blijft ploeteren; Lazio en Sturm winnen ruim

FC Midtjylland heeft net als Feyenoord geen goede laatste test achter de rug richting de onderlinge Europa League-wedstrijd van aanstaande donderdag. In eigen huis creëerde het meer kansen dan tegenstander Viborg FF, maar wist het toch niet te winnen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

FC Midtjylland - Viborg FF 1-1
Voor de interlandbreak boekte Midtjylland tegen FC Kopenhagen pas voor de derde keer in tien wedstrijden een overwinning. Wederom lukte het echter niet om een tweede zege op rij te boeken. Beide treffers in het duel met Viborg FF - overigens wel de huidige nummer drie van Denemarken - vielen kort voor rust. Het was Jay-Roy Grot (ex-NEC, -VVV en -Vitesse) die de score opende namens Viborg, maar al twee minuten later kwam Midtjylland weer langszij. Kristoffer Olsson, die afgelopen zomer nog werd gelinkt aan Feyenoord, dribbelde knap de zestien in en schoot de 1-1 binnen. Die ruststand zou na nog eens 45 minuten spelen ook de eindstand blijken.

Met het vijfde gelijkspel (en achtste puntverlies) in elf wedstrijden is Midtjylland in Denemarken momenteel de nummer zeven (van de twaalf). In de Europa League staat het er na twee wedstrijden beter voor. De ploeg ging met 1-0 onderuit bij Sturm Graz, maar won vervolgens zeer verrassend met liefst 5-1 van SS Lazio. Donderdag wacht in Herning om 21:00 uur de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een week later staat de return in De Kuip op het programma.

SS Lazio - Spezia 4-0
Poulegenoot SS Lazio kende in de Serie A dit weekend geen enkel probleem met Spezia. Al na drie minuten kon het op voorsprong komen, maar topscorer Ciro Immobile schoot een zelf versierde strafschop over. Nog geen tien minuten werd het via Mattia Zaccagni alsnog 1-0, een voorsprong die door een knappe volley van Alessio Romagnoli halverwege de eerste helft werd verdubbeld. Na rust liep Lazio door twee goals van Sergej Milinkovic-Savic nog verder uit tot 4-0. Met zeventien punten uit acht wedstrijden bezetten de Romeinen momenteel plek drie in de Serie A.

Austria Wien - Sturm Graz 0-3
Ook Sturm Graz had het dit weekend makkelijk tegen middenmoter Austria Wien. Via de Zwitser Albian Ajeti kwam het al na een kwartier spelen op 0-1. Die voorsprong werd in de tweede helft verder uitgebouwd door doelpunten van William Bøving en Mohammed Fuseini. Een 0-3 overwinning dus, waarmee de ploeg tweede staat in de Oostenrijkse Bundesliga. LASK Linz was tot nu toe de enige andere club die te sterk was voor de club uit Graz, naast uiteraard de 6-0 overwinning van Feyenoord in De Kuip.