Eredivisie en ESPN ronden overeenkomst vijfjarige mediadeal af

Eredivisie en ESPN ronden overeenkomst vijfjarige mediadeal af

Supporters van Feyenoord kunnen ook de komende vijf jaar terecht bij ESPN om wedstrijden van de Rotterdammers live te bekijken. Vandaag is bekendgemaakt dat de verlenging van de eredivisierechten na 2025 is afgerond. Alle partijen hadden eerder al een principeakkoord bereikt over een nieuwe mediadeal.

Voor Feyenoord betekent dit dat het vanaf 2025 meer geld in het laatje ontvangt voor de televisierechten. In het seizoen 2021/22 ontving Feyenoord 7,7 miljoen euro aan tv-gelden. Met het kampioenschap van afgelopen seizoen en daarmee een hogere positie op de algemene ranglijst van de afgelopen tien jaar, wordt verwacht dat het bedrag dik boven de tien miljoen euro per jaar zal uitkomen.

Clubs kunnen nu nog 80 miljoen euro per jaar verdelen, met de nieuwe deal zal dit bedrag stijgen naar 135 miljoen euro. Daarnaast is er ook nog een tekenbonus van 70 miljoen euro die verdeeld zal worden onder de clubs. Ook zijn er met de nieuwe afspraken diverse schulden uit het verleden kwijtgescholden. In de ogen van de Eredivisie CV is dit een deal waar de clubs tevreden over mogen zijn.

Waar ook tevredenheid over heerst, is dat nagenoeg al het Nederlandse voetbal uitgezonden zal worden. Vanaf komend weekend zullen per speelronde zoveel mogelijk wedstrijden in de tweede competitie van Nederland live worden uitgezonden op ESPN. De TOTO KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Jong Oranje blijven ook de komende jaren onveranderd live en te zien op ESPN. Wanneer er geen zender beschikbaar is, kunnen voetballiefhebbers terecht op ESPN Watch.

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, vertelt dat er nog mogelijkheden zijn voor clubs om de inkomsten in de komende jaren verder te verhogen: ''De Eredivisie CV verwerft daarnaast veel commerciële vrijheden richting de toekomst. De financiële garanties zijn solide, de vergoedingen zijn aanzienlijk hoger dan voorheen en we hebben tal van mogelijkheden om de waarde en daarmee de inkomsten verder te doen stijgen. Kortom, een totaalpakket waar alle 18 clubs in de Eredivisie unaniem 'ja' tegen hebben gezegd.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties