'Eredivisie CV en ESPN bereiken akkoord over televisiecontract tot 2030'

'Eredivisie CV en ESPN bereiken akkoord over televisiecontract tot 2030'

Duels in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie blijven tot medio 2030 live uitgezonden worden op ESPN. Eredivisie CV heeft namelijk een akkoord bereikt om het tot medio 2025 aflopende contract met vijf jaar te verlengen. Daarbij is een bedrag van 750 miljoen euro gemoeid, zo meldt De Telegraaf.

De profclubs kunnen een bedrag van 135 miljoen euro per seizoen ontvangen. Daarbij is er ook een tekenbonus van 70 miljoen euro die dit seizoen en volgend seizoen uitbetaald gaat worden. De clubs ontvangen op dit moment een bedrag van 80 miljoen euro. Vanaf medio 2025 wordt dit bedrag door de Amerikaanse sportzender verhoogd met 55 miljoen euro tot 135 miljoen euro.

Dit bedrag wordt verdeeld op basis van het aantal punten dat de clubs in voorgaande seizoenen hebben behaald. Met het kampioenschap van Feyenoord zal het totale bedrag dat de Rotterdammers aan tv-gelden ontvangen verhoogd worden. In het seizoen 2021/22 ontving Feyenoord 7,7 miljoen euro aan tv-gelden en dat kan vanaf 2025 oplopen naar 20 miljoen euro per jaar.

KPN, VodafoneZiggo, DELTA Fiber en Odido – voorheen T-Mobile - vissen achter het net. De kabelmaatschappijen hadden een bod neergelegd waarmee de clubs jaarlijks een bedrag van 180 miljoen euro zouden ontvangen, maar bij doorrekening van het bod kwamen verborgen kosten naar boven. Sindsdien hebben de kabelmaatschappijen formeel niets meer van zich laten horen en heeft Eredivisie CV wel een akkoord kunnen bereiken met ESPN.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties