'Eredivisie CV ontvangt aangescherpt voorstel voor televisierechten'

'Eredivisie CV ontvangt aangescherpt voorstel voor televisierechten'

De Eredivisie CV heeft een aangescherpt bod ontvangen voor de televisierechten vanaf het seizoen 2025/26. DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland hebben een nieuw bod ingediend bij directeur Jan de Jong. Volgens De Telegraaf kunnen de Eredivisie-clubs bij dit nieuwe bod minimaal 180 miljoen euro per jaar gaan verdelen.

Eerder werd bekend gemaakt dat de samenwerkende partijen een bod van ruim twee miljard euro hadden gedaan voor een periode van tien jaar. Volgens De Telegraaf is er in de afgelopen dagen ruis ontstaan binnen de Eredivisie CV over het exacte bedrag. Het was niet duidelijk welk bedrag er gegarandeerd jaarlijks overgemaakt zou worden. In een brief hebben de partijen nu duidelijk gemaakt dat er jaarlijks in ieder geval 180 miljoen euro netto verdeeld mag worden over de clubs in de Eredivisie.

Dit bedrag wordt verdeeld op basis van het aantal punten dat de clubs in voorgaande seizoenen hebben behaald. Met het aanstaande kampioenschap van Feyenoord, zal het totale bedrag dat de Rotterdammers aan tv-gelden ontvangen verhoogd worden. In het seizoen 2021/22 ontving Feyenoord 7,7 miljoen euro uit tv-gelden en dat kan vanaf 2025 oplopen naar 25 miljoen euro per jaar.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties