''Er wordt heel veel naar hem geïnformeerd''

''Er wordt heel veel naar hem geïnformeerd''

Santiago Gimenez is het onderwerp van gesprek. De spits van Feyenoord scoorde zondagnacht het winnende doelpunt tijdens de finale van de Gold Cup voor Mexico. Gimenez kwam als invaller binnen de lijnen en wist na een aantal minuten raak te schieten na een fraaie individuele actie. Het speculeren over zijn toekomst is inmiddels ook in Nederland in volle gang.

Waar in het verleden de totale selectie van Feyenoord wel eens werd geschat op maximaal twintig miljoen euro, zijn er nu andere tijden aangebroken. Journalisten prijzen Gimenez de hemel in en verwachten dan ook dat de 22-jarige aanvaller een absoluut transferrecord gaat vestigen. Journalist Mike Verweij: "Hij staat er gigantisch goed op.''

''Wat ik hoorde in Engeland is dat echt niet normaal'', vervolgt Verweij in de podcast van De Telegraaf. ''Er wordt heel veel naar hem geïnformeerd. Dat is geen concrete belangstelling, maar puur aftasten. Als hij in de Champions League er ook vier of vijf inschiet, dan denk ik dat Feyenoord wel eens de absolute hoofdprijs voor deze jongen gaat krijgen. Dan moet je denken, misschien wel aan vijftig à zestig miljoen euro.''

Journalist Sander Janssen bespreekt in de podcast van Voetbal International ook de spits van Feyenoord en zijn doelpunt voor Mexico. Ook hij verwacht dat de aanvaller, die een contract heeft tot medio 2026 in De Kuip, een recordbedrag gaat opleveren. 'Voor Gimenez is dit een belangrijk doelpunt. Het verhoogt zijn status in het nationale team en trekt opnieuw de aandacht van scouts. Binnen vier minuten had hij hem erin liggen. Ik denk dat ze bij Feyenoord wel weer blij zijn."

"Zestig miljoen'', is dan ook de conclusie. ''Ik denk dat je hoog moet inzetten, want je hoeft hem niet te verkopen. Je kunt vragen wat je wilt. Je moet altijd inschatten of het het juiste moment is om iemand te verkopen. We kunnen ons nog allemaal Jørgensen herinneren, die had je toen moeten verkopen aan Newcastle. Nu moet je inschatten of hij het potentieel heeft om zich in de Champions League te laten zien, ik denk van wel. Dan is hij nog meer waard. Dan moet er echt een topbedrag worden neergelegd om hem deze zomer te verkopen."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties