''Er is angst dat er een leegloop bij Feyenoord gaat plaatsvinden''

''Er is angst dat er een leegloop bij Feyenoord gaat plaatsvinden''

Feyenoord gaat volgend seizoen niet als een kaartenhuis in elkaar storten. De Rotterdammers verliezen trainer Arne Slot aan Liverpool FC en de verwachtingen zijn dat enkele dragende krachten een transfer gaan maken. Journalist Sinclair Bischop ziet dat het fundament van Feyenoord staat en dat de scouting haar huiswerk heeft gedaan.

"Een paar jaar geleden had dat denk ik wel het geval geweest," vertelt Bischop in gesprek met ESPN. "Inmiddels is er bij Feyenoord aan kennis vergaard en zijn er financieel stappen gezet. Vroeger moest Feyenoord qua aankopen in een hele andere vijver vissen. Het geraamte staat. Alleen er is wel angst dat er best wel een leegloop bij Feyenoord gaat plaatsvinden, omdat er veel spelers hebben aangegeven dat ze een stap willen maken."

De scouting en algemeen directeur Dennis te Kloese kunnen de komende maanden aan de bak op de transfermarkt. De verwachtingen zijn dat na het EK het een rumoerige periode gaat worden in De Kuip. "Dan is het de vraag hoeveel goede spelers je overhoudt. Bij Feyenoord staat er wel een geraamte waardoor het niet als een kaartenhuis in elkaar kan vallen."

Analist Kenneth Perez ziet Feyenoord niet Ajax achterna gaan, omdat het bestuurlijk bij de Rotterdammers rustig is. "Daar geloof ik niet in dat het zo ernstig kan worden, maar met de verkeerde keuzes kunnen ze echt gewoon vierde worden." In de ogen van Perez hoeft Feyenoord zich ook geen zorgen te maken over een leegloop. "Soms is het echt goed om een paar spelers te verkopen en dat je daardoor andere smaken in de selectie krijgt."

David Hancko
Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam verwacht niet dat Hancko aankomende transferperiode een transfer gaat maken. "Het zou logisch zijn als je kijkt naar zijn prestaties, maar hij heeft een contract tot 2028. Feyenoord kan voor hem echt vragen wat ze willen. Ik weet niet of een vertrek van Hancko in de lijn der verwachting ligt. Mee naar Liverpool? Nee, die neemt Slot zeker niet mee. De nieuwe club van Hancko moet echt heel veel geld betalen."

"Feyenoord wil de nieuwe trainer ook niet opschepen met een totale leegloop en daarom willen ze spelers zoals Hancko, Beelen, Trauner en Timber het liefst een jaar behouden om de overgang makkelijker te maken. Je weet het natuurlijk nooit in het voetbal. Een goed EK en een club maakt lachend vijftig à zestig miljoen euro over, maar ik ga er van uit dat Hancko bij Feyenoord blijft'', aldus de journalist in de Dick Voormekaar Podcast Extra.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties