El Ahmadi legt aanbieding van Feyenoord naast zich neer

El Ahmadi legt aanbieding van Feyenoord naast zich neer

Karim El Ahmadi gaat voorlopig niet aan de slag als jeugdtrainer van Feyenoord. De oud-voetballer heeft een aanbod van de Rotterdamse club afgeslagen. El Ahmadi heeft enkele dagen meegelopen in de jeugdopleiding, maar ziet momenteel meer uitdaging in het begeleiden van profvoetballers.

''Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers, aan de hand van mijn opgedane ervaring in het topvoetbal, op weg mag helpen'', vertelt El Ahmadi in het nieuwe Feyenoord Magazine. De oud-Feyenoorder wil echter niet uitsluiten dat hij in de toekomst wel toetreedt tot de Feyenoord Academy. Hoofd jeugdopleiding Rini Coolen heeft aangegeven dat de deur voor El Ahmadi altijd openstaat.

Het mentaal klaarstomen van talenten in een één-op-één setting is waar El Ahmadi zich nu op focust. ''Het voetbal kan soms ongenadig hard zijn. Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik in 2008 was overgekomen van FC Twente. In Rotterdam kreeg ik te maken met bakken kritiek. Opeens deugde er niets meer van me. Ik raakte verstijfd, werd bevangen door spanning. Voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien.''

''Het had me geholpen als er toen iemand was geweest die tegen me had gezegd: 'Karim, houd vertrouwen in jezelf, het komt goed'. Mentale begeleiding is zó belangrijk voor jonge spelers. Pas toen ik me niet meer gek liet maken door alles wat er over me gezegd en geschreven werd ging ik presteren. In die zin kun je zeggen dat ik in Rotterdam volwassen ben geworden. In mijn rol als spelersbegeleider probeer ik er nu voor te zorgen dat spelers die onzekerheid en twijfel niet meer hoeven te doorstaan.''

Lees meer over
El Ahmadi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties