El Ahmadi: ''Hij kan terugkijken op een matige middag''

El Ahmadi: ''Hij kan terugkijken op een matige middag''

Trainer Arne Slot gaf vandaag de voorkeur aan Santiago Gimenez in de punt van de aanval. Het werd uiteindelijk niet de middag van de Mexicaan. Gimenez kreeg enkele grote kansen om te scoren, maar faalde oog in oog met de uitstekende keepende Lars Unnerstall. Slot krijgt op de persconferentie de vraag of hij tevreden is over zijn inbreng.

''Het eerste wat ik vandaag heel prettig vond is dat we heel veel grote kansen hebben gehad. Ik kan niet zeggen dat dat de laatste weken standaard was bij ons, dus dat is uitstekend'', vertelt Slot in gesprek met Voetbal International. ''Als een spits zulke grote kansen krijgt en je hebt een Feyenoordshirt aan dan, wordt er van je verwacht dat je er af en toe eentje inschiet. Dat is ook helder. Laat dat juist zijn grootste kwaliteit zijn. Je kan een keer een wedstrijd hebben waarin dat niet lukt. Helemaal als de tegenstander een keeper heeft zoals zij die hebben.''

''Misschien schiet hij er bij een andere keeper twee in, maar ik vond ook dat je bij deze keeper, als je in twee keer in een volledige een tegen een komt, dat je dan hoort te scoren. Na rust was er ook een kans met een kopbal, iets dat ook zijn kracht is. Daar moet je meer rendement uithalen. Dat is ook het leven van een spits: de ene keer heb je een halve kans nodig en de andere keer mis je in de een tegen een. Als ik een kwaliteit van Santi moet benoemen, dan is het juist dat hij in de zestien makkelijk goals maakt.''

Karim El Ahmadi
Gimenez speelde niet zijn beste wedstrijd, zo oordeelt de oud-Feyenoorder "Spitsen worden niet echt afgerekend op hun spel, maar op hun goals. Dat liet hij vandaag na. Hij kreeg een paar honderd procent kansen en die moet hij gewoon afmaken. Dat gebeurt niet en daar wordt hij op afgerekend. Hij kan terugkijken op een matige middag. De goals die hij eerder maakte waren wel echt spitsengoals, dus ik had wel verwacht dat hij ze op doel kon krijgen. Dat heeft hij nagelaten." El Ahmadi is verder onder de indruk van de doelman van FC Twente. "Hij deed het fantastisch. Op de lijn is hij de beste keeper van Nederland."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties