Eigen doelpunt en een schorsing voor López

Marcos López heeft een bewogen avond achter de rug gehad bij Peru. De verdediger van Feyenoord kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen tijdens de WK Kwalificatie wedstrijd tegen Chili. Het duel in het Estadio Monumental David Arellano in Chili werd met 2-0 verloren.

Bondscoach Juan Reynoso heeft in het verleden aangegeven dat López meer moet gaan spelen om in beeld te blijven voor het nationale team. Bij Feyenoord heeft de linkervleugelverdediger de concurrentiestrijd verloren van Quilindschy Hartman. In de Eredivisie kwam López dit seizoen slechts tot zes minuten. De invalbeurt tegen Chili zal niet hebben geholpen om de bondscoach te overtuigen.

López maakte in blessuretijd een eigen doelpunt voor Peru. De linkspoot wilde een voorzet wegwerken, maar belandde in zijn eigen doel. Hoewel er nog steeds twijfels zijn over wie de bal als laatst heeft geraakt, staat het doelpunt voorlopig op naam van de Feyenoorder. Één minuut na zijn invalbeurt kreeg López direct een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de kraker tegen Argentinië.