Zerrouki trefzeker voor Algerije; Lingr niet in actie

Ramiz Zerrouki heeft zijn goede vorm doorgetrokken naar het nationale elftal van Algerije. De middenvelder van Feyenoord speelde een uitstekende wedstrijd tegen Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League, en dat heeft Zerrouki vertrouwen opgeleverd.

Donderdagavond stond de rechtspoot in de basis tijdens de oefeninterland tegen het Kaapverdisch voetbalelftal. In de tweede helft werd de middenvelder fraai aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied en wist hij de doelman met een geplaatst schot in de hoek te passeren. Dit betekende de 4-1 in de wedstrijd en zijn tweede interlandtreffer. Zerrouki werd vijf minuten na zijn doelpunt gewisseld.

Tsjechië heeft een dramatische avond achter de rug. Het nationale voetbalelftal heeft kansloos verloren van Albanië tijdens een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK in Duitsland. Ondřej Lingr bleef de gehele wedstrijd op de bank en zag zijn ploeggenoten met 3-0 onderuit gaan. Tsjechië staat nu derde in Groep E en moet alles op alles zetten om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Jaden Slory Man of the Match
Oranje Onder 19 heeft de vriendschappelijke wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland weten te winnen. Jaden Slory was de grote man aan de kant van de talentvolle voetballers. De aanvaller van Feyenoord scoorde twee keer en leverde een assist af in het 4-3 gewonnen duel tegen de Zwitsers. Slory werd na een uur gewisseld, Givairo Read en Antoni Milambo begonnen allebei op de bank. De middenvelder kwam niet binnen de lijnen, Read kwam tien minuten voor tijd in het veld.