Eerste Klassieker pas in 2023 op het programma

Eerste Klassieker pas in 2023 op het programma

Feyenoord speelt de eerste wedstrijd tegen Ajax op zondag 22 januari 2023. De Klassieker in De Kuip staat pas in het nieuwe jaar op het programma.

Dit meldt de NOS. 18 september staat voor Feyenoord de eerste topper op het programma. Die zondag moet de ploeg van trainer Arne Slot naar Eindhoven om het op te nemen tegen PSV. Drie dagen daarvoor staat voor Feyenoord de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League in de agenda.

De KNVB heeft net als vorig seizoen de toppers na Europese speelrondes ingepland. "Helaas ontkomen we hier niet aan'', vertelt Jan Bluyssen. ''Dat heeft te maken met de beperkte ruimte die er is om gelijke omstandigheden te creëren, mede gezien het risicokarakter van deze wedstrijden waardoor ze verplicht op zondag gespeeld moeten worden.''

"In de eerste helft van de competitie zijn er vier mogelijkheden en in de tweede competitiehelft slechts drie speelrondes waar deze topwedstrijden onder gelijke omstandigheden zouden kunnen worden ingepland'', vervolgt manager competitiezaken betaald voetbal. ''Als we daar gebruik van willen maken, betekent dat echter dat alle toppers in januari moeten worden afgewerkt en dat moeten we ook niet willen."

Lees meer over
Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties