''Een-op-een is hij een van de beste die ik ooit heb gezien''

''Een-op-een is hij een van de beste die ik ooit heb gezien''

Feyenoord presenteerde Anis Hadj-Moussa al vroeg als nieuwe aanwinst voor komend seizoen. De 22-jarige buitenspeler kwam over van Patro Eisden nadat hij op huurbasis indruk maakte bij Vitesse. Mexx Meerdink maakte de international van Algerije van dichtbij mee en begrijpt wel waarom Feyenoord Hadj-Moussa tot medio 2029 heeft gecontracteerd.

''Op de trainingen was hij ook heel goed,'' begint Meerdink in gesprek met Voetbalprimeur. ''Een-op-een is hij een van de beste die ik ooit heb gezien. In het team was het soms lastig, want qua druk zetten was het lastig om hem neer te zetten op de positie waar wij hem wilden hebben. Hij dacht best vaak aan aanvallen en was niet verdedigend gericht.''

Het is aan Feyenoord om van Hadj-Moussa een complete vleugelaanvaller te maken. Vooral in volle intensiteit meeverdedigen is een punt van aandacht. ''Dat zal ik hem willen meegeven, maar buiten dat is hij een van de beste in de een-tegen-een.'' Naast Hadj-Moussa wist Feyenoord ook Gijs Smal en Chris-Kévin Nadje definitief vast te leggen, terwijl Julián Carranza dichtbij een overstap naar De Kuip is.

Niet alleen Meerdink laat zich als oud-ploeggenoot positief uit over Hadj-Moussa. Ook Henk Dijkhuizen deed dat in een recent interview. ''Ik ben weleens door hem dolgedraaid op de training. Als je ziet wat hij op de vierkante meter kan… Dan denk je dat je hem hebt, maar dan kapt hij nóg een keer en dan ga je het bos in. Dan denk je: verdomme. Je moet hem wat tijd geven, maar hij gaat slagen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties