Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Feyenoord legde in de stadsderby tegen Sparta een uitstekende wedstrijd op de mat. Drie spelers vielen daarbij in het bijzonder op. In het Elftal van de Week van De Telegraaf, deze week samengesteld door Barry Opdam, was daarom plek voor drie Feyenoorders.

Als Speler van de Week wees Opdam uitblinker Orkun Kökcü aan. "Hij maakte zelf de 1-0 en gaf de voorassist op Luis Sinisterra bij de 2-0. Elke aanval van Feyenoord begon bij hem, hij zette echt de lijnen uit. Ook hij raakt niet in paniek en weet van tevoren waar de oplossingen liggen. Nu blijkt hij ook scorend vermogen te hebben. Hij is belangrijk geweest om de aansluiting bij PSV te krijgen."

Lof was er ook voor Marcos Senesi. "Hij was heel solide tegen Sparta. Hij kwam natuurlijk weinig in de problemen, maar verliest bijna niets in al zijn duels. Ook in de opbouw durft hij in te passen, tussen de linies door. Hij werd ooit gehaald als een soort butcher, maar nu Feyenoord onder Arne Slot steeds beter gaat voetballen, pakt hij ook dat gedeelte steeds beter op."

Opdam koos in elke linie voor één Feyenoorder. In de voorhoede was dat Luis Sinisterra. "Tegen Sparta was er een enorm kwaliteitsverschil, maar hij brengt zoveel dreiging. Hij is balvast, heeft snelheid en een individuele actie. Echt een handenbindertje en een briljantje voor Feyenoord. Iemand die ze ook echt missen als hij niet speelt. Hij vormt op links ook een uitstekend koppel met Tyrell Malacia."

Het Elftal van de Week van De Telegraaf wordt elke week samengesteld door een andere oud-international. Opdam, in het grootste deel van zijn loopbaan speler van AZ, kwam acht keer uit voor Oranje.

Elftal van de Week
Van Osch (Fortuna Sittard); Mazraoui (Ajax), Senesi, Wijndal (AZ); Midtsjø (AZ), Zerrouki (FC Twente), Berghuis (Ajax), Kökcü; Strand Larsen (FC Groningen), Veerman (FC Utrecht), Sinisterra

Lees meer over
Luis Sinisterra Orkun Kökcü Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties