Domper voor Jahanbakhsh: Iran uitgeschakeld op Asian Cup

De droom van Alireza Jahanbakhsh is woensdagmiddag uiteengespat. Iran heeft niet de finale van de Asian Cup weten te bereiken. Qatar was in de halve finale met 2-3 te sterk voor de ploeg van bondscoach Amir Ghalenoei.

Iran met Jahanbakhsh in de basiself kwam nog wel uitstekend uit de startblokken. Na vier minuten wist de 29-jarige spits Sardar Azmoun van AS Roma het net te vinden. Lang kon Iran niet genieten van een voorsprong. Qatar kwam na iets meer dan een kwartier op gelijke hoogte. Twee minuten voor rust kwam het gastland op voorsprong door een doelpunt van Akram Hassan.

Na rust wist Jahanbakhsh zijn naam weer op het scoringsformulier te schieten. De buitenspeler van Feyenoord was opnieuw trefzeker vanaf de stip. Tegen Japan schoot Jahanbakhsh zuiver en hard in de hoek. Tegen Qatar ging zijn strafschop dwars door het midden en tekende voor de belangrijke gelijkmaker voor Iran.

Iran was een aantal keer dichtbij de 3-2, maar het was Qatar dat zeven minuten voor het verstrijken van de officiële tijd het winnende doelpunt wist te maken. Almoez Ali Zainalabedin kreeg de bal aan zijn voeten in de zestienmeter en zorgde ervoor dat het gastland zaterdag de finale speelt tegen Jordanië. Iran ontving in de vijftien minuten durende blessuretijd nog een rode kaart, en met tien man was Jahanbakhsh dichtbij de gelijkmaker. De buitenspeler raakte de binnenkant van de paal.

Goed nieuws Feyenoord
Voor Feyenoord betekent de uitschakeling van Jahanbakhsh goed nieuws. De aanvaller heeft nu voldoende tijd om voor het weekend weer terug te keren naar Rotterdam. Of de buitenspeler tegen Sparta Rotterdam alweer onderdeel van de wedstrijdselectie is, is nog even afwachten. Feyenoord kan wel weer beschikken over Jahanbakhsh tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma.