Samenvatting: Dilrosun trefzeker tijdens besloten oefenwedstrijd

Javairô Dilrosun was belangrijk voor Feyenoord tijdens de besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior. De stadionclub heeft het duel op Varkenoord uiteindelijk met 1-1 gelijkgespeeld. Namens de Kralingers was Lazaros Lamprou doeltreffend.

Door de interlandweek ontbrak een groot deel van de selectie bij Feyenoord. Daardoor kwamen onder meer de aan FC Dordrecht verhuurde Antef Tsoungui en Illias Sebaoui in actie. De verdediger en aanvaller trainen deze week mee met het eerste elftal. Daarnaast maakte ook veel spelers van Feyenoord Academy minuten. Doelman Mikki van Sas maakte zijn eerste officieuze minuten.

Feyenoord begon goed aan de eerste helft. Al snel kreeg Illias Sebaoui een uitgelezen mogelijkheid om de ploeg op voorsprong te zetten, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden. Niet veel later schoot Javairo Dilrosun, die knap bij zijn tegenstander wegdraaide, wel beheerst in de hoek: 1-0. In het restant van de eerste helft werd Excelsior gevaarlijk via Derensili Sanches Fernandes. Zijn inzet werd gestopt door Kostas Lamprou. Op slag van rust werd de gelijkmaker op het scorebord gezet door Lazaros Lamprou.

De tweede helft kregen veel Feyenoord Academy-spelers de kans zich in de kijker de spelen. Onder andere Timo Zaal, Joep Van der Sluijs, Lars de Blok, Jayden Candelaria, Noah Pušić, Jan Plug en Lugene Arnaud kregen minuten. Het gevaarlijkste moment aan de kant Feyenoord in de tweede helft kwam van Gjivai Zechiël. Zechiël kwam na een diepe bal van Bart Nieuwkoop 1-op-1 met doelman Norbert Alblas, maar zag zijn poging gestopt worden.

Scoreverloop
12' | 1-0 | Dilrosun
45' | 1-1 | Lamprou

Opstelling Feyenoord
Lamprou (46' Van Sas); Nieuwkoop (C), Beelen, Tsoungui (69' Blok), Hokke (69' Candelaria), Van den Belt, Timber (46' Zaal), Zechiël (78' Pušić), Dilrosun (83' Plug), Sebaoui (83' Arnaud), Rust (69' Van der Sluijs).

Opstelling Excelsior
Alblas; Benita, Nieuwpoort, Seymor, Smeulers; Fitz-Jim, El Yaakoubi, Sandra; Sanches Fernandes, Parrott, Lamprou.

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties