"Dilrosun kan brengen wat Nelson bracht, en misschien beter"

"Dilrosun kan brengen wat Nelson bracht, en misschien beter"

Met Javairo Dilrosun heeft Feyenoord de volgende versterking binnen. De 24-jarige aanvaller zat op een dood spoor bij Hertha BSC en moet in Rotterdam zijn potentie waar gaan maken. Clubwatcher Martijn Krabbendam denkt dat dat kan gaan lukken. Op de website van zijn werkgever Voetbal International legt hij uit waarom de komst van Dilrosun goed past in het beleid van Feyenoord.

"Een snelle, creatieve, technisch vaardige aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan", zo omschrijft Krabbendam de 24-jarige Dilrosun. "Dat laatste helpt mee: links is zijn favoriete positie, maar hij kan ook op rechts en als tien spelen. Voor een trainer is dat prettig. Ik denk dat hij niet eens als vervanger van Sinisterra komt, want ze zijn ook Reiss Nelson kwijt. Ook een heel snelle dribbelaar. Ik denk dat Dilrosun kan brengen wat Nelson bracht, en misschien beter, als hij zich gaat ontwikkelen."

De precieze transfersom die Feyenoord aan Hertha BSC moest betalen, is niet bekend. "Ze moesten wel iets betalen, want hij lag nog een tijdje vast. Maar Feyenoord is er altijd wel in geslaagd om die transfersom binnen de perken te houden. BILD sprak van vijf miljoen. Zoveel zal het niet zijn, maar wel een aantal miljoenen", weet hij. "Het is een toptalent. Wel een die z'n belofte nog niet heeft ingelost, maar dat kan nog wel komen. Als hij niet geblesseerd raakt - wat hij nog wel eens is geweest - zou hij voor een verrassing kunnen zorgen bij Feyenoord."

Daarbij wees hij erop dat Ronald Koeman hem als bondscoach al eens bij Oranje haalde. "Het zegt wat dat de scouting van die ploeg hem scherp in de gaten hield. Zij zagen in hem ook een aanvaller die met zijn kwaliteiten het verschil zou moeten maken. Dat is hij niet verleerd. Soms hebben spelers tijd nodig. Moeten ze een aantal wedstrijden achter elkaar spelen om in het ritme te komen. Dat gaat alleen maar ten goede komen van zijn ontwikkeling."

Beleid
De komst van Dilrosun past volgens Krabbendam perfect in het beleid dat in het huidige Feyenoord is ingezet. "Er komt weer een speler met veel potentie binnen, die zich door moet ontwikkelen en uiteindelijk voor veel geld moet worden doorverkocht. Dat is gelukt met Malacia en Sinisterra, moet met Kökcü, Pedersen en Aursnes ook gaan gebeuren, en dus ook met Dilrosun. Eén of twee jaar goed spelen bij Feyenoord, en als de Europese campagne dan ook nog meezit, stijgen de prijzen de pan uit. En Feyenoord profiteert daarvan."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties