Dilrosun: "Ik heb er nooit met de pet naartoe gegooid"

Dilrosun: "Ik heb er nooit met de pet naartoe gegooid"

Feyenoord heeft zondagmiddag eindelijk weer vertrouwen kunnen opdoen door de vele kansen om te zetten in vier doelpunten. Tegen Heracles Almelo werd er namelijk met 0-4 gewonnen en de Rotterdammers kwamen al vroeg op voorsprong. Javairô Dilrosun mocht zich eindelijk weer bewijzen in de basiself.

"Niet per se, maar de afgelopen weken heb ik goed getraind dus dan zie je dat de minuten dichterbij komen", reageert Dilrosun tegenover ESPN op de vraag of hij het had verwacht. "In de ochtend kwam de trainer naar mij toe en zei hij: 'maak je klaar, want je gaat starten'. Het is natuurlijk een heel fijn gevoel, want elke voetballer wil vanaf de aftrap aan de basis staan. Het was een tijdje terug maar ik ben er weer blij mee!"

Dilrosun heeft vandaag na lange afwezigheid de volledige negentig minuten kunnen spelen. Gedurende de eerste seizoenshelft leek hij zelfs richting de uitgang te gaan. "Dat is normaal als je in een situatie komt waar je weinig minuten komt, om dan verder te kijken. Maar ik heb er nooit met de pet naartoe gegooid, altijd hard getraind en altijd laten zien dat ik nog steeds een meerwaarde voor het team ben als ik erin kom of als ik met de jongens train. Dat pakt nu goed uit en de trainer geeft me meer minuten en een basisplaats. Dus dat geeft hoop."

Bij het vierde doelpunt was Dilrosun met een sterke actie zelf ook belangrijk. "Zulke acties moet je gewoon blijven proberen te maken als buitenspeler. Natuurlijk na zo’n lange afwezigheid in de basis, dan probeer je vanaf de start gewoon simpel en geen moeilijke dingen te doen. Wanneer het erop aan komt moet je je tegenstander opzoeken en dat heb ik vandaag proberen te doen."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties