Dilrosun geniet na van prachtgoal: "Het was een bewussie"

Dilrosun geniet na van prachtgoal: "Het was een bewussie"

Verschillende aanwinsten beleefden zondagmiddag in Arnhem een geslaagd debuut namens Feyenoord. Een van hen was Javairô Dilrosun, die zijn eerste officiële wedstrijd in het rood-wit bekroonde met een schitterende goal. Dat terwijl het van tevoren nog maar de vraag was of hij al kon spelen.

"Ik heb sinds donderdag pas weer meegetraind", vertelde Dilrosun aan ESPN toen het na de wedstrijd over zijn fitheid ging. Ik had tegen Osasuna een lichte hersenschudding opgelopen. Dan moet je even kijken of je kan spelen, maar ik heb het gehaald en ik ben blij dat ik deze minuten heb gemaakt." Dat hij met wat klachten naar de kant ging, is niets zorgwekkends. "Ik kreeg aan het einde een beetje kramp, maar dat is normaal in een eerste wedstrijd."

Wel duurde het voor Dilrosun even voor hij lekker in de wedstrijd kwam. "Ik heb al een paar oefenwedstrijden gespeeld en getraind, maar een eerste competitiewedstrijd is altijd even iets anders. Ik vond dat ik ook wat stijfjes aan de wedstrijd begon, gespannen. Maar naarmate de eerste helft vorderde, werd ik wat vrijer in mijn hoofd. Dat voelde wel fijn."

Wereldgoal
Dat leidde er in de tweede helft toe dat de mooiste goal van de middag van de voet van Dilrosun kwam. De aanvaller zag 'm voor de camera voor het eerst terug. "Ik kwam in de één tegen één en zocht mijn mannetje op. Nu ik zo kijk, zie ik dat ik naar het goal aan het kijken was. Dus het was een bewussie", lachte de doelpuntenmaker.

Dilrosun hoopt dit seizoen meer te kunnen laten zien en denkt dat Feyenoord daarvoor de juiste club is. "De afgelopen jaren speelde ik bij wat meer verdedigende ploegen, waar mijn eerste taak verdedigen was en ik moest hopen op wat kansen. Bij Feyenoord denk ik dat ik die kansen wekelijks ga krijgen. Dan is het aan mij om ze te benutten."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties