Dessers las geruchten over salariseisen: "Dan jeukt het om te reageren"

Dessers las geruchten over salariseisen: "Dan jeukt het om te reageren"

Cyriel Dessers wacht na zijn vertrek bij Feyenoord geduldig af wat de toekomst hem brengt. Voorlopig is hij weer speler van Genk, maar donderdag gaf hij al aan dat een terugkeer naar De Kuip nog altijd niet volledig uitgesloten is. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws ging hij iets dieper in op zijn vertrek en kans op een terugkeer bij Feyenoord.

Aanvankelijk leek de kans op een langer verblijf nog erg groot. Feyenoord had de optie om Dessers voor vier miljoen euro over te nemen, maar kwam er met de speler niet uit. "Ik zit intussen acht jaar in de voetbalwereld. Dan weet je dat dingen soms niet doorgaan en dat je daarmee moet omgaan", reageerde Dessers. "Van zoiets laat ik me niet meer van de wijs brengen. En misschien komt er nog iets, hè? Je kunt in het voetbal niets plannen of voorspellen."

Waar Dessers wel last van had, waren de geruchten over zijn hoge salariseisen die een deal met Feyenoord in de weg zouden hebben gestaan. "Dat was niet fijn om te lezen. Op het moment dat de deadline in zicht kwam, kwamen zulke verhalen naar boven. Elke clickbaitsite deed er een schepje bovenop. Het werd sappiger en sappiger gemaakt. Je kunt zoiets het best laten passeren. Maar tien miljoen (volgens sommige geruchten de totaalprijs van transfersom plus salaris, red.)? Dan jeukt het toch om te reageren."

"Het vervelende was dat sommige supporters geloofden dat het zo gelopen was. Terwijl de mensen die mij kennen weten hoe het verhaal in elkaar zit. Het contact met Feyenoord is nog steeds goed. Ik spreek de trainer regelmatig. Die deur is nog niet helemaal dicht", herhaalde hij. "Malacia naar Manchester United, Sinisterra naar Leeds. Ik ben er zeker van dat zij het heel goed gaan doen daar. We zullen zien of dat iets voor mij verandert."

'Mooiste jaar uit mijn carrière'
Vooralsnog gaat Dessers er echter vanuit dat hij speler van Genk blijft. Zijn jaar bij Feyenoord blijft in dat geval enkel een onvergetelijke herinnering. "Het was het mooiste jaar uit mijn carrière. Ik werd er een betere voetballer, leerde omgaan met de druk om voor 50.000 man te voetballen en speelde een Europese finale. Er zijn veel topspelers die dat niet kunnen zeggen. En ik heb mijn rol gespeeld, scoorde belangrijke goals. Helaas verloren we de finale tegen een sluw Roma."

Ik zie Dessers nog steeds graag naar Feyenoord komen
Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties