Debutant Hartman: "Lang naar uitgekeken? Ja, dertien jaar"

Debutant Hartman: "Lang naar uitgekeken? Ja, dertien jaar"

Ondanks matig spel kan Feyenoord tevreden terugkijken op het resultaat van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Nog meer tevredenheid zal er zijn bij Quilindschy Hartman. De linksback uit de eigen jeugdopleiding maakte als basisspeler zijn officiële debuut in Feyenoord 1.

"Na dertien jaar in de opleiding nu debuteren in de basis en winnen, dat is hartstikke mooi", begon Hartman voor de camera van ESPN. Op de vraag of hij er lang naar uit had gekeken, antwoordde hij lachend: "Ja, dertien jaar." Serieuzer: "Ik kom van ver, maar als ik kijk hoe het vandaag gegaan is, kan ik alleen maar trots zijn op mezelf."

Daarmee doelde de twintigjarige verdediger op de zware blessure die hij afgelopen seizoen opliep. "Anderhalf jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor mij. Een zware knieblessure, een operatie. Ik zat best wel in een down. Als ik kijk hoe ik mezelf omhoog heb gewerkt en hoe ik hier vandaag sta, kan ik alleen maar trots zijn."

Dit seizoen kwam zijn kans, al duurde het even voor Hartman aan kon haken. "Een terugslag was het niet, ik had niet echt een blessure. Maar ik moest wel wennen aan de belasting. Vandaag vonden ze me fit genoeg om te starten. Ik vond het wel pittig. Ik kreeg na zeventig minuten kramp, maar ik denk dat ook normaal is. Het was toen wel op, ja", lachte de verdediger.

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties