"De vraag is of hij het Feyenoord niveau ooit gaat aantikken"

Het gelijke spel tegen FC Twente van zondagmiddag dreunt nog een beetje na in Rotterdam, wetende dat Feyenoord simpelweg de overheersende partij was, maar dit wederom niet wist om te zetten in een overwinning. In een nieuwe aflevering van FC Rijnmond begint men de nieuwe week door nog één keer alle zaken rondom de wedstrijd te bespreken.

"Tuurlijk waren ze er ziek van", opent Dennis Kranenburg de uitzending enigszins verbaast op de vraag of er teleurstelling was bij Feyenoord. "Je kunt uitlopen op een directe concurrent voor plek twee en je hebt ook echt kansen gehad om er iets mee te doen. Zeker in de tweede helft had Feyenoord het wel moeten beslissen."

Robert Maaskant is ook aanwezig en keek vol verbazing naar het afgekeurde doelpunt van FC Twente. Naast dat de oud-trainer het super slecht vond uitgespeeld van Brenet en Vlap, vindt hij het ook onbegrijpelijk dat ze met twee spelers recht op Bijlow af konden lopen. "Ik had verwacht dat het in de laatste twintig minuten tegen de B-keuze van Twente nog wel zou gebeuren voor Feyenoord, maar zelfs toen ook niet."

Henk van Stee vindt ook dat Feyenoord de wedstrijd had moeten winnen, maar geeft ook complimenten aan de club uit Enschede. "Ik vond Twente in de eerste helft geweldig spelen. Als je ziet wat voor positiespel zij spelen, dat was eigenlijk heel moeilijk te bespelen. Je zag ook dat Twente in de eerste helft constant een overtal op het middenveld had. Vandaar dat ze er in de omschakeling dan zo doorheen lopen."

Thomas van den Belt
Arne Slot krijgt behoorlijk wat kritiek van de media en fans over zijn opstelling. Ook na de wedstrijd is het onlogisch dat Van den Belt in de basis mocht beginnen terwijl hij amper invalbeurten heeft gehad. De Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond snapt de keuze ook niet. "Het verschil met Lingr is dat Van den Belt meer kan lopen tussen de linies, maar ik vraag me af of het de juiste wedstrijd was om dit uit te proberen. Bij Van den Belt als vervanger van Stengs twijfel ik er wel over of het de juiste persoon is, zeker in zo’n wedstrijd."

Maaskant kent de vader van Van den Belt goed, maar is toch kritisch op de middenvelder van Feyenoord. "De vraag is of hij het Feyenoord niveau ooit gaat aantikken. Ik heb daar mijn twijfels over. Ik vind het een uitstekende speler voor de Eredivisie, maar als je praat over kampioen worden, vraagt het wel iets meer dan dat. Hoe sympathiek ik hem ook vind, denk ik dat deze stap wel iets te groot is. Je zag ook de teleurstelling van hem afspatten dat hij gewisseld werd.

Bart Nieuwkoop
Ook het optreden van Nieuwkoop wordt uitgelicht. Tegen PSV speelde de oorspronkelijke rechtsback een goede wedstrijd als aanvaller, maar tegen FC Twente liep het al minder vloeiend. Van Stee begreep de keuze van Slot wel om hem weer op te stellen. "Omdat het goed draaide in de wedstrijd tegen PSV. Hij heeft een goed loopvermogen en ook in spelhervattingen kan hij heel gevaarlijk zijn. Tegen PSV heeft hij laten zien dat hij ook een aantal keer de achterlijn haalt.

Het grootste verschil leek dat Nieuwkoop nu echt meer als aanvaller moest spelen en minder verdedigende taken had. "Als je praat over een 3-5-2 formatie kan hij daar prima spelen, maar nu kwam hij als een soort rechterspits uit. Maar ik had hetzelfde gedaan, want waarom zou je het niet doen als je een paar dagen ervoor geweldig speelt."

Lees meer over
Thomas van den Belt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties