De Statistieken: uitblinker Sinisterra en stille kracht Aursnes

De Statistieken: uitblinker Sinisterra en stille kracht Aursnes

De geweldige overwinning van Feyenoord bij PSV was uiteraard vooral een teamprestatie, al waren er toch wat uitblinkers aan te wijzen. Veel aandacht ging uit naar doelpuntenmaker Jens Toornstra, maar er vielen meer spelers positief op. In de rubriek De Statistieken daarom ook speciale aandacht voor Luis Sinisterra, Gernot Trauner en Fredrik Aursnes.

Dat het vooral een verschil in effectiviteit was waardoor Feyenoord PSV met ruime cijfers aftroefde, is in de statistieken duidelijk terug te zien. Over de hele wedstrijd had Feyenoord slechts 41% van het balbezit. In de tweede helft, waarin drie van de vier goals vielen, was dit zelfs 36%. De Eindhovenaren noteerden meer doelpogingen (15 tegenover 10), maar minder op doel (3 tegenover 4). Maar vooral de xG (Expected Goals, verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan), zegt veel. Voor Feyenoord lag dit aantal op 0,97, niet eens één doelpunt dus. Bij PSV was dit aantal overigens nog minder: 0,52.

Uitblinker Sinisterra
Individueel was er na de wedstrijd (terecht) veel lof voor Jens Toornstra en Gernot Trauner, maar statistiekenwebsites SofaScore en WhoScored zagen in Luis Sinisterra de belangrijkste Feyenoorder. De Colombiaan werd op basis van zijn statistieken beoordeeld met respectievelijk een 8,4 en een 9,1. Cyriel Dessers kreeg van SofaScore overigens hoger - een 8,5 - maar doordat hij maar kort op het veld stond, was dit vooral gebaseerd op zijn goal en assist.

Ook Sinisterra was goed voor 2 assists, maar in totaal gaf hij liefst 4 sleutelpasses (meest van alle Feyenoorders). Ook slaagde alle 3 zijn dribbels - een aantal dat hij overigens deelt met Alireza Jahanbakhsh, bij wie er echter ook nog 2 mislukte. Daarnaast was Sinisterra sterk in de duels: over de grond won hij 5 van de 7 keer, in de lucht was dat 4 van de 7 (meest van alle Feyenoorders).

Toornstra en Trauner
Uiteraard legden ook Toornstra en Trauner goede statistieken af. Bij de Oostenrijker kwam dat door zowel zijn verdedigende als aanvallende bijdrage. Achterin was hij goed voor 5 geslaagde tackles, 1 geblokt schot, 5 clearances, 1 gewonnen luchtduel (zijn enige) en 7 gewonnen duels over de grond (van de 10). Daarnaast had hij met 81% de hoogste passnauwkeurigheid van alle basisspelers. Van de 42 passes in totaal speelde hij er ook nog eens 30 vooruit.

De Statistieken: uitblinker Sinisterra en stille kracht Aursnes

Bij aanvoerder Toornstra zat zijn goede beoordeling 'm uiteraard vooral in zijn 2 doelpunten. Ook in de passing was hij belangrijk (2 sleutelpasses, 72,7% van zijn 33 passes kwam aan). Daarmee was hij overigens niet zo dominant als collega-middenvelders Orkun Kökcü (77,1% van 48 passes) en Fredrik Aursnes (79,6% van 44 passes), al stond dat tweetal uiteraard ook lager op het veld.

Stille kracht Aursnes
Tot slot speciale aandacht voor Aursnes. De Noor was weliswaar minder opvallend dan eerdergenoemde spelers, maar was verrassend genoeg toch de speler met de meeste balaanrakingen: 66. Zoals gezegd kwam hij tot een passpercentage van bijna 80% (naast Trauner deed alleen Tyrell Malacia met 80,8% het beter), maar ook verdedigend droeg hij zijn steentje bij. Aursnes kwam tot 3 onderscheppingen (meest van alle Feyenoorders), 2 geblokte schoten (ook het meest), 3 geslaagde tackles (alleen Trauner (5) en Malacia (4) hadden er meer) en 1 clearance.

De Statistieken: uitblinker Sinisterra en stille kracht Aursnes
Lees meer over
PSV Jens Toornstra Luis Sinisterra Gernot Trauner Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties