De Statistieken: Trauner en Sinisterra lichtpuntjes bij slordig Feyenoord

De Statistieken: Trauner en Sinisterra lichtpuntjes bij slordig Feyenoord

Waar Feyenoord de afgelopen weken op basis van het spelbeeld te weinig kreeg, had het tegen PEC Zwolle weinig te klagen. De Rotterdammers waren op basis van de statistieken wel de betere partij, maar waren lang niet zo dominant als in voorgaande wedstrijden. Gernot Trauner en Luis Sinisterra vielen wél positief op.

Met 56% van het balbezit, 16 doelpogingen (6 op doel) tegenover 7 (3 op doel) van PEC en 1,09 xG* tegenover 0,72 kan de overwinning van Feyenoord niet onverdiend genoemd worden. Toch speelden de Rotterdammers een bijzonder slordige wedstrijd in Zwolle. Van de 502 passes kwamen er slechts 399 aan. Met een passnauwkeurigheid van 79% is dat het laagste percentage sinds de thuiswedstrijd tegen Ajax op 19 december 2021 (73%).

*Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan. Afkomstig van EredivisiePlots

Balverlies
Er waren dan ook verschillende spelers die meer balverlies leden dan gebruikelijk. Dat gold in Zwolle voor Fredrik Aursnes (23 keer), Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Orkun Kökcü (allemaal 20 keer). Bij Aursnes en Kökcü viel ook hun - vergeleken met andere wedstrijden - lage passnauwkeurigheid op: allebei 78%. Bij Aursnes kwamen 56 van de 72 passes aan, bij Kökcü 50 van de 64. Lutsharel Geertruida (39 van de 40, 98%) en Reiss Nelson (29 van de 29, 100%) brachten het gemiddelde omhoog, maar legden dan ook niet veel risico in hun passing. Nelson kwam nog wel tot 1 sleutelpass.

De meeste sleutelpasses kwamen wel opnieuw van de voet van Kökcü. Waar geen enkele andere Feyenoorder er meer dan 1 verstuurde, lukte hem dat liefst 4 keer. Wel zag de spelmaker slechts 1 van zijn 6 voorzetten en 2 van zijn 6 lange ballen aankomen. Ook in zijn duels was hij niet erg succesvol. Kökcü verloor zijn 2 luchtduels en was over de grond slechts 3 van de 8 keer zijn tegenstander de baas.

Trauner en Sinisterra
Twee spelers die wel sterk waren in hun duels, waren Gernot Trauner en Luis Sinisterra. Trauner ging er 21 aan en won er 15: 6 van de 10 over de grond en 9 van de 11 in de lucht. Voor Sinisterra waren dat er 9 van de 14 over de grond en 4 van de 6 in de lucht: 13 van de 20 in totaal. Daarbij speelde Trauner ook in defensief opzicht een sterke wedstrijd. Hij had de meeste clearances (5, gevolgd door Aursnes en Tyrell Malacia met 4), de meeste geslaagde tackles (4, gevolgd door Kökcü met 3) en daarnaast nog 1 geblokt schot en 1 interceptie. Senesi telde de meeste intercepties (3), gevolgd door Malacia (2).

De Statistieken: Trauner en Sinisterra lichtpuntjes bij slordig Feyenoord

Naast zijn gewonnen duels was Sinisterra ook wederom de gevaarlijkste aanvaller van Feyenoord. Hij noteerde 3 doelpogingen (1 op doel, 2 mis), wat alleen Kökcü overtrof (1 op doel, 3 mis). Daarnaast zette hij 6 keer een dribbel in, waarvan er 4 slaagden. Alleen Malacia evenaarde dat aantal (4 dribbels, 4 succesvol).

Lees meer over
Luis Sinisterra Gernot Trauner De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties