De Statistieken: Kökcü, Sinisterra en Jahanbakhsh vallen op

De Statistieken: Kökcü, Sinisterra en Jahanbakhsh vallen op

Feyenoord was zondagmiddag in de eigen Kuip heer en meester tegen stadgenoot Sparta. Meerdere spelers vielen dan ook positief op, al gold dat op basis van de statistieken voor drie Feyenoorders in het bijzonder. In deze rubriek daarom aandacht voor Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh.

De 4-0 die Feyenoord neerzette was een goede weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. De ploeg van Arne Slot had 69% van het balbezit en was goed voor 16 doelpogingen, waarvan 6 op doel. Aan de andere kant kreeg Justin Bijlow een stuk minder te doen: geen van de vijf Spartaanse pogingen was op doel. Het leverde Feyenoord 2,66 xG (Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) op, tegenover 0,52 voor Sparta (volgens EredivisiePlots).

Kökcü
De grote uitblinker aan de kant van Feyenoord was Orkun Kökcü. De middenvelder was na Marcos Senesi (129 keer) het vaakst aan de bal (126 keer) en liet zich zo vaak gelden als spelverdeler. Hij verstuurde 95 passes, waarvan er 86 aankwamen (91%). Alleen Senesi gaf er meer (92 van de 113 kwamen aan, 81%). Kökcü gaf 3 sleutelpasses (samen met Alireza Jahanbakhsh met meest), en zag 1 voorzet (van de 4) en 2 lange ballen (van de 5) aankomen.

De Statistieken: Kökcü, Sinisterra en Jahanbakhsh vallen op

Verder zorgde Kökcü van alle Feyenoorders voor de meeste doelpogingen (4 in totaal: 2 op doel, waarvan 1 doelpunt. 2 mis) en slaagden zijn 3 dribbels allemaal. Ook Aursnes dribbelde 3 keer succesvol zijn tegenstander voorbij, uit 4 pogingen in totaal. Luis Sinisterra was met 4 van de 6 het vaakst succesvol.

Sinisterra
Sinisterra zette naast zijn dribbels nog meer goede statistieken neer. Hij gaf een assist, was succesvol in 41 van zijn 44 passes (93%, 1 sleutelpass) en was de Feyenoorder die de meeste duels uitvocht. Hij won er 9 van de 17. Tyrell Malacia (5 van de 14), Kökcü (8 van de 13), Marcos Senesi (5 van de 10), Aursnes (7 van de 9) en Jahanbakhsh (6 van de 9) waren de spelers die na hem de meeste duels aangingen.

Jahanbakhsh
Hoewel de cijfers die SofaScore aan deze statistieken plakt met een korreltje zout genomen moeten worden, is het wel interessant dat Alireza Jahanbakhsh met een 8,2 het hoogst beoordeeld werd (Kökcü en Guus Til volgden met een 8,1 en 8,0). Een aantal van zijn sterke cijfers werden hierboven al genoemd: Jahanbakhsh won 6 van zijn 9 duels en gaf met Kökcü de meeste sleutelpasses (3).

De Statistieken: Kökcü, Sinisterra en Jahanbakhsh vallen op

Daarbij was hij uiteraard ook goed voor een treffer, en ook een passnauwkeurigheid van 87% (34 van zijn 39 passes kwamen aan). Wat daarnaast opvalt, is dat de Iraniër de speler was die het vaakst de bal veroverde met een tackle. Dat deed hij 4 keer, meer dan achtervolgers Malacia (3), Kökcü (2) en Sinisterra (2). Malacia was naast zijn 3 tackles ook goed voor 3 onderscheppingen, en ook Marcos Senesi viel in deze cijfers op. Hij was goed voor 3 clearances, 4 onderscheppingen en 1 geslaagde tackle.

Lees meer over
Luis Sinisterra Orkun Kökcü Alireza Jahanbakhsh De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties