De Statistieken: Drie uitblinkers, indrukwekkende invalbeurt Wålemark

De Statistieken: Drie uitblinkers, indrukwekkende invalbeurt Wålemark

Feyenoord boekte tegen SC Cambuur de vierde overwinning op rij. In veel opzichten was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar met eerdere overwinningen op NEC, Sparta en in mindere mate RKC Waalwijk. In deze rubriek speciale aandacht voor Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes, Luis Sinisterra en invaller Patrik Wålemark.

Het spelbeeld van de wedstrijd tegen Cambuur was hetzelfde als in de meeste recente wedstrijden. Feyenoord had 58% van het balbezit en was goed voor 19 schoten, waarvan 11 op doel. Voor Cambuur waren dit er 6, waarvan 2 op doel. Beide ploegen scoorden net iets meer dan het verwachte aantal doelpunten. Dit was 2,29 xG voor Feyenoord en 0,46 voor Cambuur (volgens EredivisiePlots).

Aursnes en Kökcü
Ook de bijdrage van doelpuntenmaker Orkun Kökcü en zijn partner op het middenveld Fredrik Aursnes was vergelijkbaar met eerdere wedstrijden. Aursnes had het vaakst de bal (91 keer), verstuurde 76 passes, waarvan er 66 aankwamen (87%) en was goed voor 2 succesvolle dribbels. Alleen Marcos Senesi zag meer van zijn passes aankomen (68 van de 71, 96%), terwijl ook Gernot Trauner (59 van de 64, 92%) en Kökcü (57 van de 62, 92%) goed scoorden. Aursnes gaf 3 sleutelpasses, wat alleen door Kökcü (4) werd overtroffen.

Sinisterra
Een andere uitblinker was uiteraard Luis Sinisterra. Waar Kökcü en Aursnes vooral in hun passing veel gevaar konden stichten, deed de linksbuiten dat met zijn dribbels (al zijn 5 pogingen slaagden, het meest van iedereen op het veld) en schoten (4 in totaal: 3 op doel en 1 op de paal). Daarnaast gaf hij 2 sleutelpasses en kwamen in totaal 40 van zijn 47 passes (85%) aan.

De Statistieken: Drie uitblinkers, indrukwekkende invalbeurt Wålemark

Opvallend genoeg was Sinisterra van alle spelers ook het sterkst in zijn duels. Hij ging er 8 aan (7 over de grond, 1 door de lucht) en won er 7 (6 over de grond, 1 in de lucht). Ook Tyrell Malacia (won er 7 van de 11, alles over de grond), Senesi (won er 6 van de 8, 1 uit 2 in de lucht) en Kökcü (won er 6 van de 9, 1 uit 1 in de lucht) wonnen het merendeel van hun duels.

Wålemark
Tot slot het optreden van Patrik Wålemark, die als invaller in slechts 25 minuten tijd een flinke impact wist te maken. Zo was hij in aanzienlijk korte tijd op Sinisterra na de beste dribbelaar van de wedstrijd. Hij zette 4 dribbels in, waarvan er 3 slaagden. Daarnaast vuurde hij 2 schoten op doel, gaf hij 1 sleutelpass, kwamen in totaal 7 van zijn 8 passes aan (88%) en won hij 4 van zijn 6 duels.

Lees meer over
Luis Sinisterra Orkun Kökcü Fredrik Aursnes De Statistieken Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties