De Statistieken: Aursnes, Sinisterra en Senesi laten zich wél zien

De Statistieken: Aursnes, Sinisterra en Senesi laten zich wél zien

Feyenoord heeft het Eredivisieseizoen 2021/22 niet winnend af weten te sluiten. De slotwedstrijd tegen FC Twente was bepaald niet de beste van de Rotterdammers, en dat leverde dan ook een 1-2 nederlaag op. Een paar spelers konden zich wél aan de malaise onttrekken, zo is af te zien aan de statistieken.

De thuiswedstrijd tegen FC Twente was een van de weinige wedstrijden waarin Feyenoord minder aanspraak maakte op de overwinning dan de tegenstander. De ploeg van Arne Slot had weliswaar 57% van het balbezit en tekende voor 11 schoten, waarvan 3 op doel, maar dit alles leverde slechts 0,96 xG* op. FC Twente haalde 1,49 xG uit 9 schoten, waarvan 4 op doel.

*Expected Goals: Verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteiten ervan. Cijfers afkomstig van EredivisiePlots

Middenveld
Op het middenveld was Fredrik Aursnes de enige Feyenoorder die zondag zijn niveau haalde. De Noor was met 91 balcontacten het meest aanwezig en zag 70 van zijn 82 passes (85%) aankomen, waaronder 2 sleutelpasses (samen met Lutsharel Geertruida het hoogste aantal van alle Feyenoorders). 7 van zijn 15 lange ballen en 1 van zijn 2 voorzetten kwamen aan. Verder slaagden zijn 2 dribbels en won Aursnes 8 van zijn 10 duels. Aursnes nam daarmee de rol van spelmaker over van middenveldpartner Orkun Kökcü, die in 55 minuten een van zijn dit seizoen zeldzame mindere wedstrijden speelde.

Kökcü's nauwkeurigheidspercentage was niet hoger dan 75% (18 van zijn 24 passes kwamen aan), waarbij hij ook geen enkele sleutelpass, aangekomen voorzet (uit 5 pogingen) of aangekomen lange bal (uit 3 pogingen) op zijn naam kon schrijven. Voor Guus Til (72% van zijn passes kwam aan, 13 van de 18) gold hetzelfde (wel 1 aangekomen lange bal), maar hij presteerde zonder bal iets beter. Zijn aantal van 3 geslaagde tackles was samen met Aursnes en Luis Sinisterra het hoogst (Kökcü had er 1) en Til won 6 van zijn 11 duels (Kökcü 1 van de 4).

Senesi & Pedersen
Naast Aursnes waren er nog drie Feyenoorders die zich wel lieten zien tegen Twente. Achterin was dat Marcos Senesi, die onder meer goed was voor 2 clearances, 2 geblokte schoten (in allebei het meest van alle Feyenoorders), 2 onderscheppingen en 1 geslaagde tackle. Hij won daarnaast liefst 10 van zijn 13 duels. Ook Marcus Pedersen had met 3 onderscheppingen (het hoogste aantal) en 2 geslaagde tackles een aardige bijdrage, al was hij aan de bal minder sterk met onder meer een passnauwkeurigheid van slechts 69% (24 van zijn 35 passes kwamen aan). Dat was na Ramon Hendriks (9 van de 14 passes kwamen aan, 64%) het laagste aantal van alle veldspelers. Daarnaast leed Pedersen ook veruit het meeste balverlies: 20 keer.

Sinisterra & Jahanbakhsh
De beste prestatie, op basis van de statistieken van SofaScore althans, werd afgeleverd door Luis Sinisterra. De Colombiaan won samen met Senesi de meeste duels (10 van de 16) en telde - opnieuw samen met Senesi (3 uit 3) - de meeste geslaagde dribbels (3 van de 5). Hij was na Aursnes (91) en Senesi (81) het vaakst aan de bal (69) en zag 36 van zijn 41 passes (88%) aankomen. Daarbij zat 1 sleutelpass (de assist op de 1-2) en 3 aangekomen lange ballen (uit 5 pogingen).

Helaas kende de andere buitenspeler, Alireza Jahanbakhsh, een minder gelukkig optreden kende. Zo was hij de spelers die de meeste dribbels inzette (6), maar zag hij er daarvan maar 1 slagen. Eenzelfde statistiek is die van zijn duels. Jahanbakhsh vocht er 15 uit (alleen Sinisterra deed dat vaker), maar won er slechts 4. De Iraniër zag 16 van zijn 20 passes (80%) aankomen, maar belangrijke passes zaten daar niet bij. Ook lukte het hem niet om het Enschedese doel onder vuur te nemen.

Lees meer over
Luis Sinisterra Marcos Senesi Fredrik Aursnes De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties