''De Oostenrijker is de stille leider van de ploeg''

''De Oostenrijker is de stille leider van de ploeg''

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam is zeer te spreken over de prestatie van Feyenoord tegen Union Berlin. Ook hem viel op dat de Rotterdammers de Duitsers met hun eigen wapens versloegen: de lange bal. Die lange bal kwam aan, zoals bij de prachtige pass van Orkun Kökcü, of de tweede bal werd met enige regelmaat gewonnen. Daarnaast beschikt Feyenoord nu eenmaal over meer creativiteit dan Union Berlin.

"De 3-1 zege betekent wéér een stap vooruit in de ontwikkeling onder trainer Arne Slot", aldus Krabbendam in Voetbal International. "Anders dan tegen Slavia Praag zette Feyenoord niet vol druk, maar zakte het in. Dat bleef de ploeg doen, ook toen Union in het eerste kwartier de bal had en er voorzichtig gemor klonk vanaf de tribunes. Het wachten was op balverlies van de Duitsers. De eerste kans kwam na elf minuten aan de linkerkant van Union. Met een splijtende pass zette Orkun Kökcü Sinisterra – de rechterkant lag open - de een tegen een op. De Colombiaan versnelde en vond met de teruggetrokken voorzet Guus Til. Diens halve inzet viel mooi voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh. Een pass, een versnelling, een goal; het was de eerste keer dat Feyenoord voor het doel van Union verscheen."

Daarna maakte Bryan Linssen een 2-0 waarvan je nu eigenlijk nog niet weet of die met een VAR ook had geteld. Zoals wel vaker viel daarna een tegendoelpunt uit het schijnbare niets. "Maar dan is er altijd nog Gernot Trauner. De Oostenrijker is de stille leider van de ploeg, de aanvoerder in het spel. Hij bepaalt de momenten van druk zetten, organiseert zijn defensie, heeft een perfecte timing in de duels en zorgde er zo voor dat Max Kruse en Taiwo Awoniyi niet in hun spel kwamen", zo vervolgt Krabbendam. Laatstgenoemde maakte echter wel die onverwachte 2-1. "Voor de rest haalden Trauner en co deze angel uit het spel van de Duitsers, die daarmee een verloren wedstrijd speelden."

Sinisterra is inmiddels de speler waar Feyenoord het meeste geld aan gaat verdienen in de toekomst, daar waar tot voor kort Marcus Senesi genoemd werd als paradepaard. De grootste winst is eigenlijk de vooruitgang in het spel onder trainer Arne Slot. "Intussen staat Feyenoord wel op pole position voor het bereiken van de volgende ronde in de Conference League en is het verder zoals Slot nog steeds zegt: 'We zijn toch echt pas nét begonnen'."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties