''Nalatigheid om De Kuip te onderhouden is een bijbelse zonde''

''Nalatigheid om De Kuip te onderhouden is een bijbelse zonde''

Hugo Borst kan zich helemaal vinden in de woorden van Louis van Gaal. Afgelopen zondag ging de bondscoach helemaal los over de faciliteiten van De Kuip. Volgens Borst moeten de verantwoordelijke zich enorm schamen voor de huidige staat van Stadion Feijenoord.

''Goed dat onze bondscoach het nog eens hardop zei. De Kuip kan echt niet meer'', begint Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. ''Tuurlijk, als het stadion vol is laven de spelers zich aan een weldadige sfeer en het veld, ahhhhh, dat is ge-wel-dig. Cody Gakpo en Steven Bergwijn waren de hoofdverantwoordelijke zaterdag persoonlijk komen bedanken voor die heerlijk geurende, egale, geile, groene mat.''

''Maar de faciliteiten'', begint de journalisten. ''De plees en de trombose-opwekkende stoeltjes voor Jan Publiek, de houtje-touwtje-kleedkamers voor de internationals, en de plekken waar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de tv-registratie moeten werken; het is echt schandalig. De kwaadaardige nalatigheid om het stadion fatsoenlijk te onderhouden is een bijbelse zonde.'' Feyenoord moet de komende maanden alles op alles zetten om de boel weer op te knappen, maar degenen die nu verantwoordelijk zijn hebben onderhoud al jaren lang uitgesteld.

''Er is weleens geopperd om de verantwoordelijken te straffen met een stadionverbod, maar als je zoveel schade toebrengt aan een Rijksmonument dan is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf pas een rechtvaardige straf. Maar ze zitten er nog, de mensen die goed beschouwd al jarenlang in hun eigen vlees snijden. Zelfs als de bondscoach ze indirect verbaal kielhaalt, zoals zaterdagavond gebeurde, blijven ze. Wanneer worden die lui nou eens gedwongen om het heilige stadion te renoveren?''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties