''De monumentale staalconstructie kan nog honderden jaren mee''

''De monumentale staalconstructie kan nog honderden jaren mee''

Nu Feyenoord City definitief niet doorgaat is het de vraag wat er precies met De Kuip moet gaan gebeuren. Oude plannen over het renoveren van De Kuip duiken inmiddels alweer op. Professor Hennes de Ridder pleit er, net als eerder in 2014, voor om het grasveld in het stadion te verlagen. Zo ontstaat er als het ware een extra ring waar ruimte is voor bijvoorbeeld 2400 business-seats, sanitair en twee restaurants.

"Vergeet niet: van de zeven ingediende plannen zijn we derde geworden. Derde! Ons voorstel voor de Kuip viel in de smaak. Maar ja, de eis was dat het aantal plekken moest stijgen naar 63.000. Daarom viel ons voorstel af. Een onzinnige eis natuurlijk, want de Kuip is groot genoeg. Dit stadion is gruwelijk mooi en de monumentale staalconstructie kan nog honderden jaren mee", aldus De Ridder in het Algemeen Dagblad. "Ik heb het altijd gezegd: die peperdure nieuwbouw was gedoemd te mislukken. Mijn plan kost slechts een kwart en levert de club ten minste 15 miljoen euro extra inkomsten per jaar op. Met een renovatie houden we die prachtige Kuip in ere.’’

"De parterre-tribunes, vlak aan het veld, blijven bestaan. Daar is ruimte voor. Deze tribunes worden ook vier meter verlaagd en zullen iets steiler zijn dan nu het geval is", zo vervolgt De Ridder. Ook zou er nog een overdekte omloop rond het stadion ter hoogte van de tweede ring gemaakt worden, de zogeheten Saturnus-ring. "Ook hier is extra ruimte voor sanitair en horeca. De Saturnus-ring is met roltrappen te bereiken. Een beetje luxe kan geen kwaad.’’

De kosten van het project vindt de professor wel meevallen. "100 miljoen euro is eigenlijk een schijntje, want het geld zal binnenstromen. Hier moeten toch wel financiers voor te vinden zijn? Ik geloof nog steeds dat dit het beste en snelste plan is. Gewoon het veld verlagen, zo simpel is het. Dan krijgt iedereen zijn zin.’’ De Ridder hoopt op korte termijn in gesprek te gaan met de directie van Feyenoord en Stadion Feijenoord.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties