De Kuip kan hopen op een flinke investering van Gemeente Rotterdam

De Kuip kan hopen op een flinke investering van Gemeente Rotterdam

Het WK vrouwenvoetbal van 2027 betekent mogelijk goed nieuws voor Feyenoord en De Kuip. Samen met België en Duitsland wil Nederland het evenement gaan organiseren, alleen dan zijn er in Stadion Feijenoord meerdere aanpassingen nodig.

Op de site van RTV Rijnmond is te lezen dat, wanneer het evenement definitief wordt binnengehaald door de bond, de gemeente een bedrag van iets meer dan een miljoen euro in De Kuip zal steken. Deze informatie komt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het bedrag moet komen uit het Evenementenfonds Sport en Cultuur, zo beargumenteert het stadsbestuur. "De Kuip vereist voor dit WK op verschillende gebieden een upgrade. Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden." In het bedrag van 1,7 miljoen euro vallen ook de kosten van een randprogramma met 'side events', die in de stad worden opgezet.

Hoewel het geen zekerheid is dat De Kuip daadwerkelijk wordt gekozen zodra de drie landen het evenement mogen organiseren, lijkt het voor het stadsbestuur wel duidelijk dat het stadion van Feyenoord een hele grote kanshebber is. "Als tweede stad van Nederland met een enorm trackrecord aan topsportevenementen en het meest sfeervolle stadion van Europa, is de verwachting dat de FIFA in ieder geval voor Rotterdam zal kiezen."

Toekomst van het stadion
Onlangs sprak directeur Dennis te Kloese bij Ziggo Sport ook over de situatie rondom De Kuip en over het mogelijk overnemen van het stadion. "Dit is ons stadion. Hier kunnen we voor een lange tijd zitten, bouwtechnisch gezien. Daar moeten we ons op focussen. Eigenaar worden van het stadion is zeker een overweging. Maar we moeten daar goed over nadenken. Er liggen nog een aantal rekeningen die opgelost moeten worden. Dat moet niet ten koste van de club gaan."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties