''De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots''

''De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots''

Feyenoord is hofleverancier voor het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft vijf spelers van de Rotterdamse club geselecteerd voor de komende interlandperiode. Vanwege het afmelden van Steven Bergwijn en Brian Brobbey levert Feyenoord meer internationals af voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar dan Ajax en PSV bij elkaar.

''De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots'', vertelt Ben Wijnstekers in gesprek met De Telegraaf. ''Ik ben zelf aanvoerder geweest van Oranje en heb er destijds nooit voldoende bij stilgestaan hoe speciaal dat was. Nu geniet ik volop van deze jongens. Quilindschy Hartman, die met zoveel temperament speelt, vertelt hoe trots ze met z'n vijven zijn. Het geeft ook aan hoe goed Feyenoord, dat zijn spelers zo sterk ontwikkelt, als club bezig is.''

Voor Feyenoord is het niet uitgesloten dat er in de toekomst zes spelers worden opgeroepen. Quinten Timber zit dicht tegen een oproep aan. Volgens de krant is dat nog geen record. In 1974 telde de selectie van Oranje tijdens het WK in Duitsland maar liefst zeven Feyenoorders en dat record gaat niet snel meer verbroken worden. Met Willem van Hanegem, Wim Jansen, Wim Rijsbergen, Rinus Israël, Eddy Treijtel, Theo de Jong en Harry Vos werd de finale gehaald.

In de geschiedenis is het maar een aantal keer voorgekomen dat Feyenoord zoveel internationals aflevert. Tijdens het WK in 2014 was de Rotterdamse club ook goed vertegenwoordigd. Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Daryl Janmaat en Terence Kongolo werden geselecteerd door toenmalige bondscoach Louis van Gaal. Ook toen kwam het Nederlands elftal ver op een eindtoernooi. In Brazilië werd de halve finale gehaald.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties