De Cijfers: 'Heerlijke, échte voetballer' Ivanušec maakt indruk

De Cijfers: 'Heerlijke, échte voetballer' Ivanušec maakt indruk

De inkomende transfer van Luka Ivanušec is direct een schot in de roos. De buitenspeler van Feyenoord maakte tijdens zijn eerste basisplaats in De Kuip een uitstekende indruk en wist na twaalf minuten het net te vinden. Ivanušec is mede daardoor uitgeroepen tot Man of the Match voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ivanušec werd door de bezoekers van FR12.nl beoordeeld met een 8,3. Ook David Hancko (8,1) en Quilindschy Hartman (7,9) wisten een uitstekende indruk te maken op Het Legioen tijdens de 6-1 gewonnen thuiswedstrijd. Santiago Gimenez speelde door zijn jetlag een ongelukkige wedstrijd en ontving dan ook een 6,7. De Mexicaan wist in de tweede helft nog wel een doelpunt mee te pikken.

Ivanušec, Hartman en Paixão zijn door De Telegraaf opgenomen in het Elftal van de Week. Wekelijks beoordeelt een ex-international van Oranje de spelers in de Eredivisie om uiteindelijk de Voetballer van het Jaar in kaart te brengen die de Gouden Schoen mag ontvangen. Oud-voetballer Henny Meijer is lovend over drie Feyenoorders.

''De ontwikkeling die Quilindschy Hartman doormaakt bij Feyenoord is echt geweldig. Die jongen gaan we de komende jaren natuurlijk ook in Oranje zien'', vertelt de 61-jarige Meijer. ''Hij heeft snelheid, een uitstekende voorzet, ziet waar hij zelf moet komen en waar hij de ballen moet neerleggen. Hij koppelt zijn enorme drive ook aan inzicht. Dat leverde tegen Heerenveen weer twee assists op en dat aantal zal nog flink gaan oplopen dit seizoen.''

''Ik was voorafgaand aan het seizoen al benieuwd naar Igor Paixao bij Feyenoord en hij stelt niet teleur. Ik had wel gedacht dat hij dit seizoen nog veel meer zou laten zien hoe goed hij is. Hij is zo enorm dreigend en onvoorspelbaar en is een Braziliaan die niet alleen een dribbel heeft, maar ook een goede voorzet. Tegen Heerenveen leverde hij weer.''

Lovende woorden over Ivanusec mogen niet ontbreken. ''Wat een heerlijke, échte voetballer is dat zeg. Hij lijkt ontzettend goed te weten wat er om hem heen gebeurt, maar kan daarbij ook nog eens steeds de goede keuze maken tussen voor zichzelf gaan, of voor een andere oplossing kiezen. En die is vaak functioneel en creatief. De goal zoals hij die tegen Heerenveen maakte, in de verre hoek, zo gaat hij er nog veel meer maken dit seizoen.''

FR12.nl
Wellenreuther (6,8); Geertruida (7,9), Trauner (7,6), Hancko (8,1), Hartman (7,9); Wieffer (7,8), Timber (7), Stengs (7,3); Paixão (7,8), Gimenez (6,7), Ivanušec (8,3).

Voetbal International
Wellenreuther (6,5); Geertruida (7), Trauner (7,5), Hancko (7,5), Hartman (8); Wieffer (7,5), Timber (6,5), Stengs (7,5); Paixão (8), Gimenez (6,5), Ivanušec (7,5).

De Telegraaf
Wellenreuther (6,5); Geertruida (7), Trauner (7), Hancko (7), Hartman (8); Wieffer (7), Timber (6), Stengs (7); Paixão (7,5), Gimenez (7), Ivanušec (7,5).

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties